Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Bursa'da Açıklaması

'Rekabetimizden ve güçlü oluşumuzdan rahatsız olanlar farklı oyun ve tuzaklar kursalar bile, birlik ve beraberlik içinde 80 milyon ülke insanı o tuzakları bozacak ve o oyunların üstesinden gelecek''İnşallah istikrarlı ve güçlü bir yönetim anlayışıyla Türkiye'nin yarınlarını bugünden daha güçlü yapmak, daha istikrarlı yapmak, görevimiz ve sorumluluğumuz olacak'.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Rekabetimizden ve güçlü oluşumuzdan rahatsız olanlar farklı oyun ve tuzaklar kursalar bile, birlik ve beraberlik içinde 80 milyon ülke insanı o tuzakları bozacak ve o oyunların üstesinden gelecek.' dedi.

Müezzinoğlu, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki özel bir hastaneyi ziyaret etti, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Oyak Renault Fabrikasına ziyarette bulunan Müezzinoğlu'nu, Genel Müdür Tunç Başeğmez karşıladı. İşçilerle yemek yiyen Müezzinoğlu, fabrikanın üretim alanını da gezdi.

Bakan Müezzinoğlu, buradan Gürsu ilçesi Samanlı Mahallesi'ndeki Karesi Tekstil Fabrikasına geçti, işçilerle bir araya geldi. Fabrika bahçesinde toplanan işçilere hitap eden Müezzinoğlu, Bursa'nın, stratejik yatırımlarda birikimi ve vizyonuyla farklı bir noktaya gideceğini söyledi.

Bursa'nın güçlü bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

'Siz çalışanlar bizim için önemli bir değersiniz. Buralarda alın teriyle akıl terinin Türkiye'yi geleceğe nasıl güçlü taşıyacağını görüyoruz ve inanıyorum ki alın teriyle akıl terini ne kadar güçlü birleştirirsek, dünyayla yarışta o kadar güçlü olacağız. Bize son 100 yıldır hep akıl terini, alın terini konuşturdular. Hep alın terinin hak ve hukukunun korunması, gelişmesi... Eyvallah ama dünya bir taraftan da akıl teri dökerek bizim alın terimizi sömürdü. İstiyoruz ki Türkiye bir taraftan akıl terini de döksün, alın teriyle akıl terini bütünleştirsin ve dünyayla yarışta güçlü olsun.'

- 'Başarının sırrı güven ve istikrar'

Müezzinoğlu, önlerinde bir referandum olduğunu anımsatarak, 'Başarının iki tane sır kelimesi vardır. Birincisi güven, ikincisi istikrar. Bir yerde güven ve istikrar varsa, orada başarı vardır. O nedenle bundan sonraki süreçte Türkiye'nin güven ve istikrarının güçlü olabilmesi adına milletin merkezde olduğu, milli ve yerli vicdanın güçlü olduğu, ikide bir hükümetlerin krizlerle millete bedel ödettiği süreçlerin arkada kalmasını istiyoruz. İnşallah 16 Nisan günü sizlerin vicdanı, aklı ve sağduyusuyla bu ülke güçlü, istikrarlı bir yolculuğu daha güçlü bir şekilde yapacak noktaya gelecek.' diye konuştu.

Dünyayla yarışta büyük Türk milletinin var olduğunu ve var olacağını vurgulayan Müezzinoğlu, 'Rekabetimizden ve güçlü oluşumuzdan rahatsız olanlar farklı oyun ve tuzaklar kursalar bile, birlik ve beraberlik içinde 80 milyon ülke insanı o tuzakları bozacak ve o oyunların üstesinden gelecek. İnşallah istikrarlı ve güçlü bir yönetim anlayışıyla Türkiye'nin yarınlarını bugünden daha güçlü yapmak, daha istikrarlı yapmak, görevimiz ve sorumluluğumuz olacak.' dedi.
Kaynak: AA