Birecik'te Referandum Çalışmaları

Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisandaki referandumun, ülkenin geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Birecik'te Referandum Çalışmaları
Memur-Sen tarafından Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezinde düzenlenen Birecik Buluşmasında konuşan Pınarbaşı, Türkiye’nin, 16 Nisanda demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaşayacağını vurguladı. Bu seçimin bir parti yarışı, bir parti seçimi olmadığını ifade eden Pınarbaşı, “Öncelikle şunu herkesin bilmesinde fayda var. Bu seçim, dünya mazlumlarının liderliğini, Müslüman ülkelerin temsilciliğini, önderliğini yapacak ülkenin geleceğinin önünü açma seçimidir. Bu seçim, milletin kendi öz düşüncesini sandığa yansıtmasının seçimidir” dedi.

"Geçiştirilecek bir seçim değil"

Türkiye’nin yönetilen değil yöneten ülke konumunda bulunması gerektiğini vurgulayan Pınarbaşı,“Türkiye büyüktür, Türkiye gururludur, Türkiye yönetilmez. Bunun için önümüzdeki referandumun hassasiyeti ve önemi çok büyük. Hayır versek ne olacak evet versek ne olacak demekle geçiştirilecek bir olay değildir. Çocuklarımızın geleceğini, torunlarımızın geleceğini, bu ülkenin geleceğini belki de bu referandum belirleyecek. Siz zannetmeyin ki karşımızda sadece FETÖ, PKK, DEAŞ denilen örgütler var. Bu şer odakları ne yaptı, 15 Temmuzda hepsi bir oldu, bir cephe oldu. Emelleri neydi, Türkiye’yi bitirmekti. Emelleri darbe yapmak değildi, emelleri Türkiye’yi işgal edip, parça parça edip bölmekti ama Allah’a şükür o gece Türk milleti bir tarih yazdı” ifadelerini kullandı.

"Türkiye düşmanlarına dur demenin mücadelesi"

Pınarbaşı, son dönemlerde Türkiye’de Referandum kapsamında yürütülen çalışmaları ise "Bu verilen mücadelenin, vampirlere, emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapan üç tane çetenin uşaklığıyla bu ülkeyi bitirmek isteyenlere dur demenin mücadelesidir" diye değerlendirdi.

Pınarbaşı, “Bu ülke teröre 500 milyar dolar para harcadı. Bugün 500 milyar dolarımız olsaydı cebimizde, terör denilen bela başımıza musallat olmasaydı, bizim okul derdimiz olmazdı, hastane derdimiz olmazdı, yol derdimiz olmazdı. Daha da ötesi, bugün kişi başı geliri 10 bin dolar olan bir Türkiye değil, 30 bin dolar olan bir ülke olacaktı. Bugün asgari ücret bin 400 lira, niye, devletin gücü bu kadar ama 500 milyar dolar bu ülkenin cebinde kalsaydı, bugün asgari ücret en az 3 bin liraydı. Ne olacaktı, ülkede yaşayan insanlar daha mutlu olacaktı. Ne olacaktı, ülkede yaşayan insanlar daha zengin olacaktı, ülkede yaşayan insanlar çocuklarının isteklerini, arzularını daha iyi yerine getirebilecekti” ifadelerini kullandı

"Ey Avrupa sana mi düştü"

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Türkiye’nin geleceğini karartmak isteyenlerin hep birlikte saldırdığını dile getirerek, “Bizi bölmek istiyorlar, Türkiye’nin ekonomisini yıkmak istiyorlar. Ey Almanya, Hollanda, İngiltere, Fransa sana ne Türkiye’deki referandumdan. Sana mı düştü. Sen Türkiye’yi çok mu seviyorsun. Amacın ne, amacın Türkiye’yi geliştirmemek, Türkiye’nin önünü kapamak, Türkiye’yi kendine kul, köle yapmak. Avrupa’nın tek amacı Türkiye gelişmesin, ekonomik yönden gerilesin, siyasi kaos olsun. Uyanık olmamız lazım. Bu seçim Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi değil, AK Partinin seçimi değil, MHP’nin seçimi değil. Bu seçim Türkiye’nin seçimi” diye konuştu.

Kaynak: İHA