Belediye Başkanı Ve Zabıta Karşı Karşıya Geldi

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali için sahil bandına kurulmak istenen stantlar tartışmaya neden oldu. Büyükşehir Belediye zabıtası ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yı karşı karşıya getiren tartışma sonrası taraflar uzlaştı.

Belediye Başkanı Ve Zabıta Karşı Karşıya Geldi
Bandırma’da sabah saatlerinde stantları kurmak için sahil bandına gelen ilçe belediyesine ait ekipler, Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının uyarısı ile karşılaştı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay ve çok sayıda belediye çalışanı ve vatandaş kısa sürede sahil bandına geldi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin yanına giderek, stantları hangi yetkiye dayanarak kurdurmadıklarını sordu. Mirza, büyükşehir zabıtasına alandan ayrılmalarını söyledi.

Başkan Mirza "Bandırma Belediyesi 28 yıldır bu festivali düzenliyor. 2011 yılından bu yana da sahil bandına bu stantları kurduğumuz için maliyeye ecri misil ödemesi yapıyoruz" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile telefon ile görüştü. Telefon görüşmesini gazetecilerin önünde yapan Başkan Mirza, Başkan Edip Uğur’dan kendilerine resmi yazı yazmaları gerektiğini cevabını aldı. İki başkanın telefon görüşmesinden uzlaşma çıkınca sorun aşıldı. Sorunun giderilmesi ile Başkan Mirza, stantların ilk kurulum vidasını kendisi çaktı.
Kaynak: İHA