Bakan Işık Açıklaması 'Türkiye 2050 Yılında Avrupa'nın En Büyük Ve Güçlü Ülkesi Olacak'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin 2050 yılında Avrupa’nın en büyük ve en güçlü ülkesi olacağını söyledi.

Bakan Işık Açıklaması 'Türkiye 2050 Yılında Avrupa'nın En Büyük Ve Güçlü Ülkesi Olacak'
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık referandum çalışmaları kapsamında Yalova’ya geldi. İlk olarak Altınova ilçesine gelen Bakan Işık’ı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel karşıladı. Çocuklar ise Bakan Işık’a çiçek sundular. Ardından Altınova Belediyesi Düğün Salonu’na geçen Bakan Işığı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Avrupa’nın Türkiye’nin potansiyelinden korktuğunu dile getiren Bakan Işık, istikrarlı bir yönetimle Türkiye’nin 2050 yılına kadar Avrupa’nın en güçlü ve büyük ülkesi olacağını söyledi.

Türkiye’nin potansiyelinin farkına varmayan tek ülkenin yine Türkiye olduğuna dikkat çeken Bakan Işık, "Avrupa’daki bazı siyasetçilerin işi gücü Türkiye. Bunun bir sebebi var. Türkiye’nin potansiyelinin en az farkına varan ülke yine Türkiye’dir. Bugünkü nüfus artış hızıyla 2050 yılında kim nerede olacak. Bugünkü nüfus artış hızıyla şu andaki Avrupa Birliği ve Avrupa Birliğine aday ülkeler içerisinde 2 sene sonra Avrupa’nın en büyük ülkesi oluyor. Biz 82 milyonu geçiyoruz. Almanya’da 80 milyonun altına düşüyor. 2050 yılında Türkiye’nin nüfusu 97-98 milyona yaklaşıyor. Yani 100 milyon oluyoruz. Avrupa’nın en büyük ülkesi sayılan Almanya’nın nüfusu ise 70 milyona düşüyor. Eğer Türkiye 2050 yılına kadar istikrarlı hükümetler tarafından yönetilirse ve yılda en az ortalama %5 büyüme ile giderse 2050 yılında tartışmasız Avrupa’nın en büyük ülkesi olmuyor aynı zamanda Avrupa’nın en güçlü ülkesi de oluyor. İşte birilerinin uykularını kaçıran gerçek bu gerçek" dedi.



"Yazıklar olsun"

Referandum çalışmaları esnasında, "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş kadar sevineceğiz" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a da, "Yazıklar olsun" sözleri ile yüklendi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bir kampanya yürütüyoruz. İsteyen Hayır’ı, isteyen Evet’i savunuyor. Halkada kararınız başımız üzerinde diyoruz. Sandıktan evet çıkarsa Türkiye yeni sisteme 2019 yılında geçecek. Ama sandıktan hayır çıkarsa da millet iradesi böyle tecelli etmiş deriz. Bizim başımızın üstünde yeri vardır. Ama şu günlerde anketlerde evet bir hayli öne geçtiği için bunların aklıselimi gitti. Sağduyuları kayboldu. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyor. Bu kadar yıldır siyasetin içerisinde olan Deniz Baykal’ın, ’Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’e dökmüş kadar sevineceğiz’ sözlerini aklım almıyor. Yani evet verenler işgalci Yunan askeri. Sana yazıklar olsun. CHP’nin Konya Milletvekili hayır çıkarsa Samsun’a çıkacakmış. Bu adam da kim biliyor musunuz. Emekli bir tabip binbaşı. Sana bu milletin harcadığı emeklere yazıklar olsun" diye konuştu.

Bakan Işık’a konuşması sonrasında Altınova Belediye Başkanı Metin Oral tarafından bir plaket ve bir kıspet maketi hediye edildi. Bakan Işık Yalova’nın Altınova Bölgesinde bulunan Tersaneler bölgesini de ziyaret ederek buradaki çalışanlarla sohbet etti. Bakan Işık son olarak Yalova il merkezinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa da katılacak ve burada referandumda neden evet denilmesi konusunda konuşacak.
Kaynak: İHA