Bakan Çavuşoğlu Açıklaması 'Küresel Krizlere Rağmen Türkiye Ekonomisi 2016 Yılında Yüzde 2,9 Büyüdü'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Küresel krizlere rağmen Türkiye ekonomisi 2016 yılında yüzde 2,9 büyüdü" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Açıklaması 'Küresel Krizlere Rağmen Türkiye Ekonomisi 2016 Yılında Yüzde 2,9 Büyüdü'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOOP) tarafından düzenlenen ‘Esnaf Buluşmaları’ kapsamında yaklaşık 300 esnaf ve sanatkarlar bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, faizsiz kredilerden önceden borcu olan esnafın faydalanamadığını söyleyerek, "Faizsiz krediler yeniden gündeme geldiği taktirde yapılacak olan bir değişiklikle bu kredilerden borcu olan esnafın da faydalanması hepimizi memnun edecektir. Borcu olan esnafın daha çok faizsiz krediye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra birinci sınıf kooperatif olmamız sebebiyle esnaf ve sanatkarlarımıza 150 bin TL’ye varan kredi kullandırıyoruz. Günün şartlarını ve esnafın taleplerini göz önünde bulundurduğumuz zaman bu limitin yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Limit ve plasmanın arttırılması esnaf ve sanatkarlarımızın güçlü kalmasında büyük rol oynayacaktır" dedi.



"Ekonominin en dinamik yapısı esnaftır"

Esnaf ve sanatkarlar için düzenlenen Ahilik Fonu’nun yeni yılla birlikte hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu ise, bu başarının ekonominin en dinamik yapısı olan esnaf ve hükümete ait olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Esnafımıza, çiftçimize aynı zamanda KOBİ’lere verdiğimiz önemi son 15 yılda sizler yaşadınız. Son 15 yıl ülkemiz için dünya için yaşanan ekonomik krizlerden dolayı kolay olmadı. Bu krizleri bertaraf etmemizde hükümetimizin ve güçlü esnafımızın payı büyüktür. Geleceğe yönelik umutlarımız bu yüzden artarak devam ediyor. Küresel alanda ekonomik krizler devam etmesine rağmen Türkiye ekonomisi 2016 yılında yüzde 2,9 büyümüştür" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na tablo hediye etti.

Toplantıya, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rifat Durukan, Konyaaltı Belediye Meclis Üyeleri Osman Ali Eciş, Ruhi Beşiktaş ve Şafak Otuzaltı ile çok sayıda esnaf katıldı.

Kaynak: İHA