Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları Toplantısı

BDT Dışişleri Bakanları toplantısında, üye ülkelerin dış politika, güvenlik meselelerinde iş birliği, kara paranın aklanması, terörün finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi konuları görüşülecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılacak Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları toplantısında, teşkilata üye ülkelerin dış politika, güvenlik meselelerinde iş birliği, kara para, terörün finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesine karşı ortak mücadele konuları ele alınacak.

Özbekistan, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Anvar Nasirov, 7 Nisan'da yapılacak BDT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısıyla ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Nasirov, toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildayev, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraciddin Aslov ve ev sahibi Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile BDT İcra Komitesi Başkanı Sergey Lebedev'in katılacağını belirterek, Moldova, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın da toplantıda dışişleri bakan yardımcısı düzeyinde temsil edileceğini bildirdi.

Toplantıda, teşkilata üye ülkelerin dış politika, güvenlik konularında iş birliği, kara para, terörün finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesine karşı ortak mücadele gibi konuların ele alınacağını dile getiren Nasirov, ayrıca bölgesel güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesi, ticari-ekonomik ve kültürel-insani iş birliğinin derinleştirilmesi ile teşkilata üye ülkelerin istikrarlı kalkınmasının sağlanmasına yönelik güncel meseleleri gözden geçireceğini anlattı.

Nasirov, Taşkent'te düzenlenecek toplantıya teşkilata üye ülkelerden 200'den fazla katılımcı ve gazetecinin yer alacağını kaydetti.
Kaynak: AA