AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kızıldağ Açıklaması

'16 Nisan'dan sonra Türkiye, dünyadaki dengeler açısından çok daha stratejik bir konumda olacak. Güçlü ve istikrarlı Türkiye'nin en önemli güçlerinden biri de yerel medya kuruluşları ve gazeteciler'

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, '16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin dünyadaki dengeler açısından çok daha stratejik bir konumda olacak. Güçlü ve istikrarlı Türkiye'nin en önemli güçlerinden biri de yerel medya kuruluşları ve gazeteciler.' dedi.

Kızıldağ, AA Sakarya Bölge Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette, Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'tan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AA'nın küresel çapta bir haber ajansı olarak Türkiye'nin en değerli markalarından biri olduğunu vurgulayan Kızıldağ, 16 Nisan'daki referandumdan sonra da Türkiye'nin artan itibarını temsil eden en önemli kurumlardan biri olmaya devam edeceğini belirtti.

Halk oylaması sürecine de değinen Kızıldağ, AA'nın kamuoyunun doğru ve yeterli bilgilendirilmesi konusunda habercilik adına önemli bir işlev yerine getirdiğini söyledi.

Kızıldağ, son seçimlerde medya kuruluşları ve kamuoyuyla en hızlı ve en güvenilir şekilde seçim sonuçlarını paylaşan AA'nın 16 Nisan'daki referandumda da seçim sandıklarından çıkan sonuçların halka en doğru ve en hızlı biçimde paylaşılması görevini özveri ve başarıyla gerçekleştireceğinden emin olduğunu ifade etti.

Sakarya Gazeteciler Federasyonunu da ziyaret eden Kızıldağ, burada Başkan Zeki Aydıntepe'den federasyonun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Halk oylaması sürecinde seçmenin sağlıklı karar vermesi yönünde doğru ve objektif habercilik hizmeti veren yerel medyanın ve yerel medya kuruluşlarında görev yapan gazetecilerin çok önemli ve çok değerli bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Kızıldağ, şunları ifade etti:

'16 Nisan'dan sonra Türkiye, dünyadaki dengeler açısından çok daha stratejik bir konumda olacak. Güçlü ve istikrarlı Türkiye'nin en önemli güçlerinden biri de yerel medya kuruluşları ve gazeteciler. Haberin kamuoyuyla paylaşılma hızı, artık saniyelerle ölçülüyor. Sosyal medya ve internet haberciliğindeki hız, yerel medya ile ulusal ve küresel medya arasındaki güç ve rekabet de yerel medya lehine işliyor. Artık yerel medya ya da küresel medya diye bir ayrım ortadan kalktı. Yerel medya ve yerel habercilik, uluslararası medya kuruluşlarıyla rekabet eder hale geldi.'

Kızıldağ, yerel medyayla AA arasındaki paydaşlık ve dostluğun Türk medya sektörü ve AA için çok önemli bir kazanç olduğunu kaydetti.

Daha hızlı, daha sağlıklı ve daha objektif bir habercilik için yerel medyayla işbirliklerini arttıracaklarını vurgulayan Kızıldağ, çalışmalarından dolayı Aydıntepe ve yönetimini kutladı.
Kaynak: AA