'7 Çocuğum Daha Var, Onları Da Şehit Vermeye Hazırım'

Şırnak'ta geçen yıl PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Bayram Tatar'ın güvenlik korucusu babası Mehmet Tatar, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesinden memnuniyet duyuyor Baba Tatar: 'Bir oğlum gitti, 7 çocuğum daha var, onları da şehit vermeye hazırım. Bu bayrak inmez, vatan bölünmez. Bu çapulculara verilecek bir karış toprağımız yok. Bu bayrak için ölmeye hazırız' 'Şehit babasıyım, ne mutlu bana. Bu ezanı hiç kimse dindirmeyecek, bu bayrak da hiçbir zaman inmeyecek. Ne mutlu Türk'üm diyene'

EKREM PAYAN- Şırnak'ta geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Bayram Tatar'ın güvenlik korucusu babası Mehmet Tatar teröristlere meydan okuyarak, 'Bir oğlum gitti, 7 çocuğum daha var, onları da şehit vermeye hazırım. Bu bayrak inmez, vatan bölünmez. Bu çapulculara verilecek bir karış toprağımız yok.' dedi.

Hedef tanımaz saldırılarıyla yaşamı ve huzuru hedef alan PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evlatlarını yitiren, şehit veren aileler, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesinden memnuniyet duyuyor.

Yaşamı hiçe sayan saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü PKK'ya yönelik kentte geçen yıl güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan 'Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu' sürerken, 31 Mart 2016 tarihinde Gazipaşa Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hayatını kaybeden, askeri törenin ardından şehitlikte toprağa verilen Bayram Tatar'ın ailesi de devletin terörle mücadeledeki kararlılığını takdirle karşılıyor.

- 'Bu bayrak için ölmeye hazırız'

32 yıldır güvenlik korucusu olarak terörle mücadele eden Mehmet Tatar, oğlunu kaybettiği gün yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Teröristlerin evlerini ateş çemberine aldığını belirterek, saldırıda kendisi ile kardeşinin yaralandığını, oğlu Bayram'ın ise hayatını kaybettiğini söyledi.

Tatar, terör saldırılarına rağmen evlerini terk etmediklerini vurgulayarak, PKK ile mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

'Terör örgütü mensupları evimizi basarak oğlumu şehit ettiler. Bir oğlum gitti, 7 çocuğum daha var, onları da şehit vermeye hazırım. Bu bayrak inmez, vatan bölünmez. Bu çapulculara verilecek bir karış toprağımız yok. Bu bayrak için ölmeye hazırız.' diyen Tatar, bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini dile getirdi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Oğlunun üniversite sınavında iyi bir puan aldığını ancak tercihini yapmadan şehit düştüğüne işaret eden Tatar, kendi halinde bir aile olduklarını, tek mücadelelerinin teröristlere karşı olduğunu aktardı.

Tatar, 'PKK istedi diye biz evimizden çıkacak değiliz. PKK'nın 35 yıldır Kürtlere bir faydası dokunmadı.' diye konuştu.

Anne Meryem Tatar, oğlunun çok efendi ve ailesine bağlı bir çocuk olduğunu söyledi.

Tatar, 'Bir dediğimi iki etmezdi. Onun bende farklı bir yeri vardı ama Allah sevdiği kullarını yanına çabuk alır, onu da aldı. Ona annelik hakkımı helal ediyorum.' ifadelerini kullandı.

- Oğullarının Türk bayrağına işlenmiş fotoğrafı hediye edildi

Tatar ailesini ziyaret eden Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, Bayram Tatar'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Akçam, aileye oğullarının ay yıldızlı Türk bayrağına işlenen fotoğrafını hediye etti.

Ardından Akçam ve Tatar ailesi, Bayram Tatar'ın Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki şehitlikte bulunan mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

Baba Tatar, oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmada, oğluna hakkını helal ettiğini belirtti.

Allah'tan şehitlerin hayrından mahrum edilmemeyi, şehitlerin hayrından kendilerini de vesile kılmasını dileyen Tatar, 'Şehit babasıyım, ne mutlu bana. Bu ezanı hiç kimse dindirmeyecek, bu bayrak da hiçbir zaman inmeyecek. Ne mutlu Türk'üm diyene.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA