'30 Yılda Yapılmayan Hizmetler, 3 Yılda Yapıldı'

Diyarbakır’ın Çüngüş İlçe Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 30 yılda yapılmayan hizmetleri 3 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini belirterek, belediye olarak Çüngüş’e en iyi hizmeti vermek için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

'30 Yılda Yapılmayan Hizmetler, 3 Yılda Yapıldı'
Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, 3 yıl önce göreve geldiklerinde çocukların sallanacağı iki tane salıncak bile olmadığını ifade ederek, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları bazı icraatları paylaştı. 3 yıllık süre içerisinde şehir merkeziyle beraber 168 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptıklarını ifade eden Arslanca, “Çüngüş ilçemizde sadece şehir merkezinde 71 bin metrekare kilitli parke çalışması yaptık. 3 yıl önce göreve geldiğimizde ilçede pansiyon ya da otel yoktu. İlk işimiz 10 yataklı bir pansiyon yapmak oldu ve bunu da ücretsiz yapıyoruz. Son 30 yılda iki tane salıncak bile koymamışlar. Kendi imkanlarımızla ufak da olsa bir park yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize 1 milyon hibe para gönderdi çok geniş kapsamlı bir park yapacağız. Ayrıca yine o hibe parayla 36 bin metrekare kilitli parke çalışması ve 3 köyümüze de istinat duvarı yapıyoruz. Daha önce belediye imkanlarımızla 16 köyümüze taziye evi yaptık. 5 mahallemizde taziye evi yok, onları da 2018 sonu itibariyle tamamlayacağız. 2 tane köyümüze cami yaptık. 30 yıl öncesine bakıyorum. 168 bin değil, 18 bin metrekare kilitli parke çalışması yapılmamış” dedi.



Kadın lokali ücretsiz

Göreve geldiklerinde kadınların rahat oturabilecekleri yer olmadığını kaydeden Arslanca, “İlçemizde 37 mahallemiz var ve bu mahallelerimizin çoğu ilçeden 40-50 kilometre uzakta. Vatandaş ilçeye indiği zaman kadınların oturabileceği bir yer yoktu. Hemen bir kadın lokali yaptık. İŞKUR’dan iki kişiyi oraya görevlendirdik. Sabah 06.00’dan itibaren hizmet vermeye başlıyoruz. Çaylarımız ücretsiz. Ayrıca Cuma günleri de sabahları çorba ve öğlen yemekleri ücretsiz. 30 yıl önceye baktığımızda bu yaptıklarımızı hayal bile etmemişler. Ayrıca Diyarbakır milletvekillerimize ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl hastanemiz de faaliyete geçecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA