3 İlde Uyuşturucu Operasyonu Açıklaması 132 Gözaltı

İzmir merkezli 3 ilde, bin 200’ü aşkın polisle helikopter destekli uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda 132 kişi gözaltına alınırken, çok miktarda uyuşturucu madde, pompalı tüfek ve tabanca ele geçirildi.

3 İlde Uyuşturucu Operasyonu Açıklaması 132 Gözaltı
Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri öncülüğünde bin 200 polis, İzmir merkezli Diyarbakır ve Mardin illerindeki zehir tacirlerine yönelik operasyonun düğmesine bastı. İzmir merkez ve bazı ilçelerini de kapsayan baskınlarda, önceden belirlenen adreslere tek tek operasyon yapıldı. Büyük uyuşturucu operasyonuna polis helikopteri, narkotik köpekler ve özel harekat polisleri de dahil oldu.

YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 4 aylık teknik takibin ardından yapılan nefes kesen operasyonda, şu ana kadar 132 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca operasyonlarda, çok sayıda ruhsatsız pompalı tüfekler, tabancalar, mühimmatlar, satışa hazır içimlik çok sayıda esrar maddeleri, bonzailer, haplar ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu maddelerin yapımında kullanılan bazı malzemelere de el konuldu. İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: İHA