2017 Edexcel Konferansı Düzenlendi

Pearson-Edexcel Sınavları Merkezinin IGCSE derslerine yönelik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlediği konferansın ikincisi, “2017 Edexcel Konferansı” Yakın Doğu Kolejinde düzenlendi.

2017 Edexcel Konferansı Düzenlendi
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Koleji Oditoryumu’nda yer alan konferansta, Edexcel Eğitim Danışmanı Grant Kempton, Edexcel Eğitim Portfolyo Danışmanı Lucy Hill ve Edexcel Pazarlama Müdürü Katie Meehan tarafından öğretmenler, IGCSE sınavındaki ders müfredatlarındaki yenilikler ile yeni basılacak olan kitaplar hakkında bilgilendirildi.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tüm kolej öğretmenlerine yönelik düzenlenen konferansta, Pearson Edexcel yetkilileri, eskiden harfle ölçülen Edexcel Pearson sınavlarının puan sisteminin 2017 tarihinden itibaren rakamla ifade edileceği bilgisini paylaştılar. Yeni puanlama sistemine göre pearson baskısı henüz tamamlanmamış olan ders kitaplarının birer örneğinin katılan okul öğretmenlerine verilmesi üzerine bağlantı kuruldu.

Yakın Doğu Koleji Dış Sınavlar Birimi Edexcel’in Kuzey Kıbrıs’taki kolu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sınav sonuçlarını öğrencilere bildiren ve onlara sertifikalarını ulaştıran tek birimin Yakın Doğu Koleji Dış Sınavlar Birimi olduğu da belirtildi. Tüm Edexcel kayıtları ile ilgilenen bir birim olan Dış Sınavlar Birimi, sınavların başlatılmasının ve sınavların gözcülüklerinin sorumluluklarını da üstleniyor. Sınavlar ile ilgili öğrencilere danışmanlık hizmetleri vermenin yanı sıra Edexcel yetkililerin düzenlediği seminerlere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tüm kolej öğretmenlerinin katılmasını sağlamakta ve çeşitli eğitim hizmetleri veriyor.
Kaynak: İHA