Torun maaşı annelere de yaradı

Hükümetin torununa bakan büyükannelere verdiği 425 TL’lik destek kadınların işgücüne katılımını artırdı. Çocuğu olan anneler de maaş alan büyükanneler de mutlu.

Torun maaşı annelere de yaradı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından torunlarına bakan büyükannelere ödenecek maaş projesi en çok annelere yaradı. Maaş almaya hak kazanarak torunlarına bakmaya başlayan 6 bin 500 büyükannenin kız ve gelinleri iş hayatına geri döndü. Proje kapsamında, 12 ay boyunca 6 bin 500 büyükanneye karşılıksız olarak 425 TL ödeme yapılacak. Sabah'ın haberine göre, projeyle, kadınların işgücü piyasasından çekilmeleri önlenecek, çocuklar büyükanneleri ile birlikte büyüyerek kültür aktarımı sağlanacak. Projeden yararlanmaya başlayan aileler yeni hayatlarını şöyle anlattı:

KIZIM ÇALIŞIYOR, BİZE DE EK GELİR OLDU

Münire AY: 2 yaşındaki torunum da benim yanımda büyümüştü. Anne ve babası çalıştığı için Beren'e de bakıyorum. Maaş olmasa da bakacaktım. Torun sevgisinin bedeli parayla ölçülemez. Projeyle 52 yaşımda aileme ben de katkı sağlamaya başladım, daha önce böyle bir imkân yoktu. Hem kızım işine devam ediyor, hem de bizlere ek gelir oluyor. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar böyle bir proje hiç düşünülmemişti. Devletimiz böyle bir imkân sunduğu için çok mutluyum.

İmmihan KARABULUT: Bu imkânı bizlere sağlayanlardan Allah razı olsun. Devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum.

Nazire YORULMAZ: 3 torunum var. Önümüzdeki aylarda dördüncü de dünyaya gelecek. Şu anda 2 yaşında olan Cemre isimli torunuma bakıyorum. Evimiz kira. Devletin ödediği 425 lira ev ekonomisine de büyük katkı sağladı.

Torun maaşı annelere de yaradı

Tefika SAVRUK: Gelinimin iki çocuğunu da bizler büyüttük. Şimdi de 6 aylık olan Didem Şeyma bebeğimiz var. Ona bakıyorum. Avrupa'da çocuk 18 yaşına geldiğinde annebaba genellikle 'başının çaresine bak' der. Ama bizim kültürümüzde aile bağları çok önemlidir. Anne veya baba mezara girene kadar evlatlarından yasal olarak olmasa da manen sorumludur. Hükümetimizin büyükannelere torunlarına baktığı için maaş vermesi bizleri açıkçası oldukça motive etti. Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

MAAŞIN YARISI BAKICIYA GİDİYORDU

Doğum izninden sonra işine geri dönerek çalışmaya başlayan anne Emel Şan 'Eşim taksi şoförü. Aileme katkı sağlamak için çalışmam gerekiyor. 2 yaşındaki oğlum Umut'a da annem bakmıştı ancak o dönem böyle bir destek yoktu. Annem çocuklarıma bakarken en azından o da benim gibi ailesine katkı sağlıyor. Projenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum' dedi.

İŞGÜCÜNE KATILIM SAĞLIYOR

Projeden kayınvalidesinin yararlandığını anlatan Gül Savruk ise 'Maaşımın yarısı bakıcıya gidiyordu. 'Neden çalışayım oturur evde bebeğime bakarım' düşüncesi vardı. Kayınvalidem kızıma bakmasa ben işi bırakacaktım. Proje kadınların işgücüne katılımını sağlıyor' dedi.