Avrupa Bisiklet Yarışması Yarın Başlıyor

Şehiriçi ulaşımda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Avrupa Bisiklet Yarışması yarın başlıyor.

İçel Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) yapılan açıklamaya göre, 1-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında devam edecek Avrupa Bisiklet Yarışması’na tüm Avrupa’dan 50 şehir katılıyor. Yarışmaya, Türkiye’den ise sadece iki şehir katılıyor. Birisi geçen sene de katılmış olan İzmir ve bir diğeri de yarışma ile bu sene tanışacak olan İçel.

Yarışma ile 1-31 Mayıs tarihleri arasında en çok bisiklet kullanan Avrupa kentleri belirlenecek. Çevreci ve sağlıklı bir ulaşım farkındalığı oluşturmayı hedefleyen bu etkinlik ile kent sakinlerinin bisiklet kullanım alışkanlıklarının arttırılması sağlanırken, aynı zamanda İçel’in uluslararası platformlarda tanıtımı yapılmış olacak.

1 ay boyunca kullanılan güzergahların tespiti ile İçel kenti ısı haritası çıkartılacak ve bu doğrultuda İçel bisiklet yollarının düzenlenmesinde bu veriler esas alınacak. Ücretsiz naviki uygulamasının indirilerek cep telefonlarına kurulmasıyla kayıt süreci gerçekleştirilirken, bisiklet kullanıcıları İçel Kent Takımına üye olarak destek sağlayabilecek.

İçel Büyükşehir Belediyesi ve İçel Kent Konseyi koordinasyonunda yürütülecek katılıma, İçel Ticaret ve Sanayi Odası, İçel Deniz Ticaret Odası, MIP ve ilçe belediyeler destek sunuyor. Katılım ücretsiz olarak sağlanıyor.

Yarışmanın İçel ayağı, 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 18.00’de Adnan Menderes Bulvarı’nın doğu başlangıcında bulunan Hilton Oteli yanı akıllı bisiklet istasyonunda başlayacak.
Kaynak: İHA