'Yıldızlar Topluluğu' Ve 'Lezginka' CRR'de Konser Verecek

CRR'de bu hafta Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu ile Dağıstan Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu 'Lezginka' müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) bu hafta, Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu ile Dağıstan Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu olan Lezginka müzikseverlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şefi Gürer Aykal yönetimindeki Yıldızlar Topluluğu, 11 Nisan Salı günü sahne alacak.

Sania Cheong'un solist olarak performans sergileyeceği konserde, 'L.v. Beethoven Keman Konçertosu, Re Majör, Op. 61' ile 'L.v. Beethoven Senfoni No. 4, Si Majör, Op. 60' adlı eserler seslendirilecek.

- Lezginka topluluğundan folklor motifleri

Kafkasya'da yaşayan birçok halkın ortak dansı ve müziği olan Lezginka, 12 Nisan Çarşamba günü CRR'de sanatseverlerle buluşacak.

'Lezginka' adıyla 1958 yılında kurulan Dağıstan Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun başkanlığını 1993 yılından bu yana Rusya Federasyonu onur ödülü sahibi ve kültür emekçisi Canbolat Magomedov üstlenirken, sanat yönetmenliğini ise Rusya Federasyonu onur sanatçısı Zalimhan Hangereyev yapıyor.

Dağıstan'ın yanı sıra Kuzey Kafkas ve Rusya halklarının da folklorunu barındıran topluluk, 33 etnik halktan oluşuyor. Etkinlikte geleneksel folklor motifleri, çağdaş sahne yorumları ile sergilenecek.
Kaynak: AA