Yiğitler'in Değeri Planlı Yapılarla Yükselecek

Yıldırım Belediyesi’nin Yiğitler Mahallesi’nde hayata geçirmeye hazırlandığı kentsel dönüşüm projesiyle bölgedeki plansız yapılar yerini modern binalara bırakacak.

Yiğitler'in Değeri Planlı Yapılarla Yükselecek
Uygulama imar plan taslakları ve avam proje çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı proje çerçevesinde, plansız yapılaşmaların yerini modern binalar alacak. 305 bin 600 metrekarelik alanda yapılacak uygulamayla birlikte mevcut 663 bina ve 258 iş yerinin yerinde depreme dayanaklı, güvenli konutlar yapılacak.

Yiğitler Mahallesi’nde hayata geçirielecek kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin yüzde 33’ünü kapsayan dönüşüm projesinde diğer bölgelerimizde olduğu gibi bu bölgede de modern şehirleşme uygulamalarını ve planlama yöntemlerini uyguluyoruz. Projemiz 305 bin 600 metrekarelik alanda uygulanarak şu anda o bölgede yaşayan 6 bin 127 vatandaşımızın günümüz şartlarına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. O kısımdaki plansız yapılaşmanın sebebiyet verdiği kötü görüntüye son vererek insanlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz” dedi.

Edebali, “Yiğitler’in çehresini değiştirecek dönüşüm hamlesi sayesinde buradaki yapılar yerini planlı yapılara bırakacak. Mahalle kültürünü canlı tutarak ilçemizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA