Van Ve Bölgede Kurulan İlk Engelli Korosu Çalışmalarına Başladı

Van İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün girişimi ve Van Türk Musiki Derneğinin katkılarıyla Türkiye’de ilkler arasında yer alan Van ve Bölgede bir ilk olan "Engelli korosu" ilk çalışmalarına başladı.

Van Ve Bölgede Kurulan İlk Engelli Korosu Çalışmalarına Başladı
Daha önce yine Kaymakam Öztürk’ün katkıları ile kurulan tasavvuf, gençlik ve çocuk korolarına bir yenisi olarak "Engelli korosu" çalışmalarına müzik öğretmeni şef Sertan Yaşar yönetiminde başladı.

Böylelikle Van Türk Musiki Derneği 5 koro çalışması ile konser çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk , “Engelli vatandaşlarımız için yürüttüğümüz projelerimizden sadece biri olan bu sanatsan faaliyetimiz Türkiye’de ilkler arasında yer alıyor. Daha önce Van ve bölgede böylesi bir koro çalışması yapılmamış. Amacımız engelli vatandaşlarımızın sosyal faaliyetlerine katkı sunmak onlara hayatlarında engel olmadığını varsa hep birlikte aşılabileceğini göstermektir. Engelli vatandaşlarımız için yeni projelerimizde geliyor” dedi.

Van Türk Musıiki Derneği koro çalışmaları şöyle, her hafta pazartesi akşamı Şef Ferhat Kılınçarslan yönetiminde 19:00-21:00 arası tasavvuf müziği koro çalışması. Her hafta salı akşamı Şef Ekrem Altıntaş yönetiminde 19:00-21:00 arası Türk Sanat Müziği koro çalışması. Her hafta cumartesi günü Şef Sezer Dinçer ve Mecnun Dinçer yönetiminde 10:00-12:00 arası Çocuk Korosu koro çalışması. Her hafta pazar günü Şef Sertan Yaşar yönetiminde 10:00-12:00 arası engelli korosu koro çalışması ve her hafta pazar günü Şef Dilşan Aslan yönetiminde 12:00-14:00 arası gençlik korosu koro çalışması yapılıyor.
Kaynak: İHA