Umre Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Bitlis’in Ahlat ilçesinden umreye gidecek olan kafile dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Umre Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Ahlat’tan kutsal topraklara giden 38 kişi için öğle namazına müteakiben bir program düzenlendi.

Akkoyunlu Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak, ilahilerle devam etti. Daha sonra Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu tarafından sohbet verildi.

Müftü İmamoğlu, kutsal topraklara giden vatandaşlara her anın kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, "Öncelikle hepinizin 3 aylarını tebrik ediyorum. Rabbim Ramazan ayına hazırlıklı bir şekilde girmeyi nasip eylesin. Burada 38 umrecimizi kutsal topraklara yollayacağız. Cenab-ı Allah yollarını açık etsin. Hepiniz Peygamber Efendimizin (sav) memleketine gidiyorsunuz. Cenab-ı Allah diyor ki ’Yeryüzünde yapmış olduğumuz ilk evdir.’ Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşrif ettiği yerdir. Kabe’de yapılan dualar makbuldür. Yani duaların kabul olduğu, duaların geri çevrilmediği, bire yüz binlerin verildiği, meleklerin nazil olduğu o kutsal topraklara gidiyorsunuz. Duaların kabul olduğu yere gittiğiniz için sizlerden dua bekliyoruz. Bizlere, İslam alemine, ülkemize, milletimize, memleketimize dua bekliyoruz. Elinizden geldiği kadar ibadetle uğraşın. Oradan getireceğiniz en büyük hediye keselerinizi hayırla doldurmanızdır. Yapacağınız umrelerle inşallah sevap kesenizi doldurup da gelin. Hediye pazarlarında zamanınızı zayi etmeyin. 14 gün kalacaksınız. Bu zaman içerisinde bol bol hayır kazanmaya bakın. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Düzenlenen programın ardından umre kafilesi, Akkoyunlu Camii önünden aileleri ve ilçe halkı ile vedalaştıktan sonra kutsal beldelere gitmek üzere minibüslerle Muş Havaalanına uğurlandılar.
Kaynak: İHA