Türkiye'deki Boşnaklar Biga'da Buluştu

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) 7. Olağan Genel Kurulu Çanakkale'nin Biga ilçesinde yapıldı.

Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen genel kurula Boşnak derneklerinin yönetici ve üyeleri katıldı.

Belediye Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantının başkanlığını ise federasyon kurucusu ve onursal başkanı Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak yaptı. Genel kurulda federasyonun yeni yönetim, denetim, disiplin kurulları ve danışma kurulu üyeleri belirlendi.

TBHKDF Başkanı Zekai Erşan, üç yıldan bu yana sürdürdüğü görevi Biga Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği önceki dönem başkanı Eşref Temiz'e devretti.

Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te işsizlik oranının yüzde 30 olduğunu belirterek, son bir yılda sadece 9 bin kişinin ülkeyi terk ettiğini söyledi.

Bunların çoğunun gençler olduğunu anlatan Şehoviç, ''Bosna Hersek'in özelikle Doğtaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şadan Doğan gibi yatırımcı iş adamlarına şiddetle ihtiyacı var. Bosna Hersek yatırımlarda onuncu sırada olup Türkiye'den 156 milyon avro direkt yatırım yapıldı. Sırbistan ve Hırvatistan doğrudan kendi soydaşlarının yaşadığı bölgelerde yatırımlar yapıyor. Bosna Hersek Federasyonunun zayıflatmak için yatırımları bu bölgelerde yapılıyor.'' diye konuştu.

Şehoviç, 21-22 Nisan'da Bosna Hersek'deki yatırım projelerini tanıtmak amacıyla 15 ülkeden iş adamlarının katılacağı ''Business Forum'' düzenleneceğini dile getirerek, katılımcıları ülkeye davet etti.

Kaynak: AA