Tarsus'ta 'Türkülerde Şehitlerimiz' Etkinliği

İçel’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği tarafından “Türkülerde Şehitlerimiz” adlı etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikten elde edilen gelir Tarsus’ta bulunan 69 şehit ailesine verilecek.

Tarsus'ta 'Türkülerde Şehitlerimiz' Etkinliği
Tarsus Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, CHP İçel Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek, eski Kültür Bakanı, CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP İçel İl Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, siyasi parti il ilçe başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri, şehit aileleri ve yüzlerce davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tarsus Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği Hamza Çınar, “Dernek olarak yalnızca şehrimizin şehitlerine yönelik olarak bu etkinliği organize ederken; istedik ki bir kartopu yuvarlamış olalım. Bu gibi etkinliklerin benzerlerini diğer ilçe ve il’ler takip etsin. Bu kartopu büyüsün ülkeyi sarsın. Bu yiğitler kanlarını akıtırken, bizlerde terimizi akıtalım. Vatan savaşı verdiğimiz son yıllarda, Milli dayanışmaya, birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. Haber bültenlerinde birkaç saniyede şehit haberleri okunup geçiyor. Ama orada bitmemeli. O şehitlerimizin geride bıraktığı, devlete ve millete emanet ettiği birer ailesi olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekir” diye konuştu.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise “Tanıştığımız birine sorarız ‘memleketin neresi hemşehrim?’ diye. Genelde Sivas, Afyon veya Konya cevabı alırız. Mesela ikinci soruda Sivas’ın hangi ilçesinden denir. Daha sonra hangi köyünden veya mahallesinden olunduğu sorulur. Burada asıl bulunan şey ana kucağıdır. Bugün Sivaslılık, Kayserililik veya başka bir il’den olmak bahanedir. Sizler ana kucağınızı özlüyorsunuz aslında. Bu tüm dünyada da böyledir. İşte şehitlerimizde ana kucağından geliyor. Unutmayınız ki Şehitlerimizin de değişik değişik memleketleri var. İlçemizde de şehitlerimiz var. İşte o analar bilir, ana kucağını” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’da “Ülkemizde bayrağımız dalgalanıyorsa, ezanlarımız okunuyorsa Şehitlerimizin sayesindedir. Bütün Şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum” dedi.

Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizler, Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Ata’mızın yolundayız. Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır, diyen Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yolundayız. Bir olalım, iri olalım, diri olalım diyen Hacı Bektaş’ın yolundayız. Ülkemizde ve şehrimizde birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu ve kardeşliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır.”

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, “Bu ülkeye ihanet eden Allah da dese İllallah da dese bizim düşmanımızdır. Sizlerle bizleri böyle anlamlı bir etkinlikte bir araya getirerek şehitlerimizin ruhaniyetiyle bizleri buluşturan herkese teşekkür ederim. Türk Milleti tarih boyunca çok büyük mücadeleler sonucunda bugünlere geldi. Bugüne kadar hep dahili ve harici bedhahları hep olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Ülkemiz 40-50 yıldır bölücü terör belasıyla karşı karşıyadır ve bu bela nedeniyle 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiştir. Bunların büyük bölümü de ülkeyi ve yüce milletimizi bu belalara karşı savunmak üzere o dağlarda teröristleri kovalayan yiğit vatan evlatlarıdır. Aziz Atatürk’ün dediği gibi ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet hatta hıyanet içerisinde bulunabilirler diyor. Bu gaileleri hep yaşadık ama artık inşallah bundan sonra yaşamayız diye kendimizi çek etmek zorundayız” dedi.

Konuşmalarından ardından sahne alan Faruk Demir, Türkü ve Musa Eroğlu seslendirdikleri türkülerle duygu dolu anlar yaşattı.

Şehit aileleri ve etkinliğe katılan vatandaşlar, Türkülere ellerindeki bayrakları da sallayarak eşlik ettiler.
Kaynak: İHA