Seydişehir'de Bilgilendirme Konferansı

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Seydişehir'de Bilgilendirme Konferansı
Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İnsanlık tarihine bakıldığı zaman toplum olarak yaşanılan dönemlerde mutlaka kuralların olduğu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Bunların adına anayasa, yasa, yönetmelik denmiş, ama kural mutlaka olmuştur. Bu kurallar ilahi kökenli, beşeri kökenli olmuş. Bazen insanlar kuralları, anayasaları kendileri oluşturmuşlar. Kendi tarihimizde ise söylediğim kriterlerin hepsi olmak suretiyle anayasalar, yasalar oluşturulmuş zaman zaman anayasalar değiştirilmiştir. Son dönemde Allah’ın izniyle, ve sizlerin desteğiyle 16 Nisan’da kısmi bir değişikliğe beraberce gideceğiz. Kendi kültürümüze ve kendi tarihimize, kendi örfümüze uygun A’dan , Z’ye bir anayasanın yapılması arzumuz. Kendi kültür ve tarihimize uygun olan bir sistem değişikliğini inşallah gerçekleştireceğiz" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Osmanlı İmparatorluğu’nun tespih taneleri gibi dağıtıldığını ifade ederek, "Osmanlı imame, şu anda bağımsız olan devletler de tespih taneleri. İmameyi kırınca tespih taneleri dağıldı ve istedikleri gibi ümmete şekil verdiler. Sevr anlaşması diye bir anlaşma vardı. Sevr, anlaşma değil, projedir. O Sevr haritasını da İngilizler yaptırdı. Sevr’de yüzde yüz uygulandı. Sevr’de Anadolu bize bırakılmıştı. Lübnan, Yemen, Suudi Arabistan, Umman ve pek daha çok ülke Sevr’le kuruldular. Bizi neden işgal ettiler? İşte oralara şekil verirken, biz Türkleri kontrol altında tutmak için işgal etti.

Türkiye’de 1923 ile 1946 yılları arasındaki tek partili seçim sisteminin olduğunu kaydeden Çelik, "İsmet İnönü döneminde 1950 yılında açık oy, kapalı sayım yapılırdı. Seçimden sonra oylar yakılırdı. Seçimi Valiler yaptırırdı, ancak Valiler aynı zamanda CHP’nin İl Başkanıydı. 1950’den sonra çok partili sistemde Avrupa’ya uymayan, başını kaldıran Menderes’i, Özal’ı öldürdüler. Demirel bir çok kez kez gitti, birçok kez geldi.Bugün bir tane Uzun Adam çıkıyor, AB Başkanını EXPO 2016 Fuarında metrelerce yürütüyor sonrada yanağından kesme alıyor. Dünyaya kafa tutuyor. Bu uzun adam Davos’ta naklen yayında, İsrail’in Devlet Başkanına Tevrat’tan on emri okuyor. ’Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz. Siz katilsiniz. Bebek katilisiniz’ diyor. Bizim TV’ler, gazeteler bile Uzun Adamı eleştirdi.

15 dakika sonra televizyonlarda alt yazı geçti. İsrail Başbakanı Erdoğan’dan özür diledi. Gerçeği sadece Yunan gazetesi yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya beşten büyük diyerek sömürgeci egemenlerin düzenini bozdu. İşte bunun için Uzun Adam’ı devirmek istiyorlar. Düşman oklarının nereye gittiğine baktığınızda doğruyu görürsünüz" diyerek konferansını tamamladı.

Prof Dr. Mehmet Çelik’in konuşmasını tamamlamasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kendisine günün anısına hediye takdim etti.
Kaynak: İHA