Pazaryerililer Derneğinin '3. Milli Birlik Ve Beraberlik İçin Büyük Buluşma' Gecesi

Bozüyük’te düzenlenen Bozüyük Pazaryerililer Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği “3. Milli Birlik ve Beraberlik İçin Büyük Buluşma” gecesi yoğun ilgi gördü.

Pazaryerililer Derneğinin '3. Milli Birlik Ve Beraberlik İçin Büyük Buluşma' Gecesi
Pazaryerililer Derneği tarafından bir otelde düzenlenen geceye, Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilceleri ile Pazaryerililer yer aldı.

Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu “Pazaryerili olmak ya da Pazarcıklı olmak bir ayrıcalık” diyerek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi, geceye katılanlara ve gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Birlik ve beraberliğin en üst seviyede olması gereken noktadayız. Bizler tabiri caizse iki elin parmaklarıyla beraber ayrılmayacak gibi, elmanın yarısı gibi biriz ve beraberiz. Ve bu şekilde olması gerektiği gibi yaşıyoruz. Kardeşlik ne için varsa biz her zaman yan yanayız. Ve Pazaryerili olarak ta sizler ister Pazaryeri’nde ister Bozüyük’te yaşayanlar olarak şunu söylemem gerekiyor. Şu anda değerli Kent Konseyi Başkanımız Osman abimizin oluşturduğu bir ortamda, her aktivitede Bozüyük’te yapılacak tüm programlarda bizlere destek veriyorlar. Allah razı olsun. Birlik beraberliğin en güzel ortamını şu anda Bozüyük’te Kent Konseyi adı altında bizler gerçekleştiriyoruz. Ve şunu söylemek istiyorum. Bu geceler siyasetten uzak. Siyaset gelip geçici. Bizde bu koltuktan bir tarihte ineceğiz. Ama söylediğiniz karalamalar her zaman bir noktada akılda, kalp kırılırsa da kalpte her zaman saklı kalmaktadır” dedi.

Milletvekili Halil Eldemir ise yaptığı konuşmada “Bozüyük Pazaryerililer Derneğimize böyle bir güzel organizasyonda sizlerle bizleri buluşturduğu için hepimizi böyle güzel bir ortamda bir araya getirdiği için başta Ali başkanım olmak üzere tüm yönetime çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen yöneticilerimizle birlikte katkı sağlayan esnafımız, sanayicimize, yerel yöneticilerimize de tüm hemşerilerim adına teşekkür ederim. Değerli hemşehrilerim, Her zaman önemini sizler bizlerden daha iyi biliyorsunuz. İşte Pazaryerililer olarak ta hemşerilerimiz ile birlik beraberliğimiz mühim. Bu noktadaki bu çalışmaları, sizlerin gayretini önemsiyoruz. Hep birlikte bir olacağız, beraber olacağız, daha emin adımlarla ülkemizi gelecek nesillerimize daha güçlü bırakacağız diyorum. Programın hayırlı uğurlu olmasını diliyor hepinizi muhabbetle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gecenin hazırlanmasına katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Geleneksel damat haklamanın canlandırıldığı gecede ayrıca Kültür Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu sanatçıları Nilgün Kızılcı ve Sıtkı Akın, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu Müdürü ve Ses Sanatçısı Hasan Öztürk ile muhteşem bir türkü şöleni yaşandı.
Kaynak: İHA