Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Vali Çelik'i Ziyaret Etti

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Telat Türeli ve beraberindeki dernek üyeleri, Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Vali Çelik'i Ziyaret Etti
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamındaki ziyarette, dezavantajlı insanların toplumun her zaman içerisinde yer alması gerektiğini savunan Vali Çelik, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dezavantajlı insanlarımızın toplumun içerisinde yer almasını sağlamalıyız. Bu konuda hepimizin üzerine düşen bazı görevler var. Devlet olarak sizlere destek olmak noktasında biz elimizden geleni yapmaya hazırız. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününün toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını canı gönülden diliyorum” dedi.

Otizmli çocukların yaşama sevinçlerini arttırmak için çeşitli aktiviteler yaptıklarını aktaran Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Türeli de, “Çocuklarımızın yaşam mücadelelerini kazanmalarını sağlamak adına projeler üretiyoruz. Bizlerin amacı çocuklarımızın hem iyi bir eğitim almalarını sağlamak hem de yaşam arzularını yükseltmektir” diye konuştu.

Derneğin yaptığı çalışmaları aktaran Başkan Türeli, ziyareti kabulden dolayı Vali Çelik’e teşekkür ederek sözlerine son verdi. Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da hazır bulundu.
Kaynak: İHA