Nijer'de 'Eğitim Külliyesi' Açıldı

Diversity Farklılık Derneği tarafından Nije'de yaptırılan Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesinin açılışı yapıldı.

Diversity Farklılık Derneği, Nijer'de ihtiyaç sahibi öğrencilerin parasız eğitim göreceği anaokulu, okul ve yurttan oluşan bir külliye açtı.

Diversity Farklılık Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Nijer'in başkenti Niamey'de düzenlenen açılış programına, Nijer Eğitim Bakanı Daouda Marthe, Türkiye'nin Nijer Büyükelçisi Hüseyin Özdemir, Niamey Belediye Başkanı Assane Seydou ile Türkiye'den 20 kişilik hayırsever grubunun yanı sıra öğrenciler, veliler ve Nijer yerli halkı katıldı.

Büyükelçi Hüseyin Özdemir, Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesinin Nijer'e hayırlı olmasını dileyerek yardım sever vatandaşlara teşekkür etti.

Diversity Farklılık Derneği Kurucularından Sosyolog Rıdvan Erdal da Afrika'nın aydınlık geleceği için insanlık adına kalıcı eserler inşa ettiklerini, açılışı yapılan Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesinin de bunun güzel örneklerinden biri olacağını söyledi.

Niamey Belediye Başkanı Assane Seydou ise ülkelerine böyle örnek olacak bir müessese kazandırdığı için Türkiye'ye ve hayırseverlere Nijer halkı adına müteşekkir olduklarını belirtti.

Afrika'nın 38 ülkesinde süreklilik temelli faaliyet gösterdiklerini aktaran Diversity Farklılık Derneği Nijer Temsilcisi İsmail Büyüktaş, 2007'den beri Nijer'de faaliyetleri olduğunu, Seyyid Ahmet Eğitim Külliyesiyle beraber toplamda 3 müesseseleriyle hizmetlerine devam ettiklerini dile getirdi.

Külliye'de 50 öğrenci kapasiteli anaokulunun yanında, ilk ve ortaöğretim düzeyinde ilk etapta 120 öğrencinin eğitim, barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanacağı okul ve yurt bulunuyor. Kurumda 4'ü Türkiye'den 8'i de Nijerli olmak üzere 12 eğitmen görev yapacak ve eğitim dili Türkçe ile Fransızca olacak.

Açılışın ardından Dosso bölgesindeki köylerde yapımı tamamlanan 4 su kuyusunun da açılışı yapılarak, köylülere teslim edildi.

Kaynak: AA