'Millete Güç Veren Bir Sisteme Millet, 'Evet' Diyecek'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:'16 Nisan'da Kürtleri bu mevcut sistemin bekçiliği yapmaya çalışanlar, gerekli cevabı sandıkla alacaktır. Bu halk bu mevcut sistemden şikayetçi ve 'değiştirin' diyor. Bu sistemin değişmesi için bir aday mı, parti mi seçiyoruz? Hayır. Biz yönetim sistemini değiştiriyoruz. Millete güç veren bir sisteme millet, 'evet' diyecek' 'Birileri hizmet gelmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Maalesef aynı adamlar hem hizmete saldırıyor hem de vatandaşa, 'Niye size hizmet yapılmıyor?' diyor. Kim ne yaparsa yapsın biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Kahramanlık yapmakla olur, yıkma değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, '16 Nisan'da Kürtleri bu mevcut sistemin bekçiliği yapmaya çalışanlar, gerekli cevabı sandıkla alacaktır. Bu halk bu mevcut sistemden şikayetçi ve 'değiştirin' diyor. Bu sistemin değişmesi için bir aday mı, parti mi seçiyoruz? Hayır. Biz yönetim sistemini değiştiriyoruz. Millete güç veren bir sisteme millet, 'evet' diyecek.' dedi.

Bingöl'deki temasları kapsamında Karlıova Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya gelen Yılmaz, AK Parti hükümetlerinden önce bölgeye hizmetin gelmediğini belirterek, bu bölgeye farklı bakıldığını, son 14 yılda hiçbir dönemde olmadığı kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine hizmet sunulduğunu söyledi.

'Birileri hizmet gelmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Maalesef aynı adamlar hem hizmete saldırıyor hem de vatandaşa, 'Niye size hizmet yapılmıyor?' diyor. Bu samimiyetsiz bir yaklaşımdır. Kim ne yaparsa yapsın biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Kahramanlık yapmakla olur, yıkma değil. Bize söz söyleyenler bu memlekete en küçük çivi çakmışlar mı? Bunu sorgulayın.' diyen Yılmaz, anayasa değişikliğine değindi.

Sistemin mükemmel olması durumunda devam etmesini kendilerinin de isteyeceğini, ancak sistemin sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Yılmaz, 'Bu sistem geçmişte birçok krizler yaşatmış, ekonomik krizler üretmiş bir sistemdir ve bedelini de bizler ödedik. 28 Şubat'ı, son 15 Temmuz hadisesini bu sistemle yaşamadık mı? Bu sistem devamlı kriz ve darbe üretiyor, sürekli yasaklar getiriyor. Biz bu sistemi neden koruyalım?' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Millete güç veren bir sisteme millet, 'evet' diyecek'

'Darbe anayasasını değiştiren teklife bizim, 'evet' dememiz lazım. Bizler yıllar yılı bu sistemi şikayet etmedik mi? Şimdi birileri Kürtleri mevcut sistemin bekçisi haline getiriyor. Kendileri uyumuşlar, bundan en çok Kürtler, Aleviler çekmiş ama şimdi bu mevcut sistemin bekçiliğini Kürtlere yaptırmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar Kürtler bu oyuna gelmeyecektir.' ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

'16 Nisan'da Kürtleri bu mevcut sistemin bekçiliği yapmaya çalışanlar, gerekli cevabı sandıkla alacaktır. Bu halk bu mevcut sistemden şikayetçi ve, 'değiştirin' diyor. Bu sistemin değişmesi için bir aday mı seçiyoruz? Hayır. Parti mi seçiyoruz? Hayır. Biz yönetim sistemini değiştiriyoruz. Millete güç veren bir sisteme millet, 'evet' diyecek. 2007 yılında, 'Cumhurbaşkanını halk mı seçsin?' diye sorduğumuzda Türkiye genelinde yüzde 69, 'evet' dedi. Bingöl'de de yüzde 96 'evet' denildi. Şimdi ondan geri gidebilir miyiz? Bugün yaptığımız onu tamamlamak, başka bir şey değil. Artık onun eksik kalan kısımları vardı, onu tamamlayacağız. Tam anlamıyla millet hakim hale gelecek.'

Yılmaz, kendilerine düşenin güzel bir sistem kurmak olduğunu, bunun içini ise seçimlerde yine milletin dolduracağını belirtti.

Milleti güçlendirdiklerini dile getiren Yılmaz, birilerinin, 'millet güçlenmesin' diyemedikleri için, 'tek adam' deyip, bunun üstünü kapatmaya çalıştığını söyledi.

Cevdet Yılmaz, milletin kafasını bulandırmaya çalışanların olduğunu kaydederek, 'Türkiye güçten düşerse bunu kime ne faydası olur? Türkiye güçlü olsun, kendi vatandaşına da hizmet etsin, mazlum olan herkese de sahip çıksın.' diye konuştu.

Toplantıya Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi de katıldı.

Kaynak: AA