Marmaris MHP'de Kalemci Güven Tazeledi

MHP Marmaris İlçe Başkanlığı 9. Olağan Kongresi gerçekleşti. Üç adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan yeniden ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Marmaris MHP'de Kalemci Güven Tazeledi
Pineta De Lüks otelde gerçekleşen kongreye MHP Genel Başkan yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya , MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Başkanı Mehmet Korkmaz, misafir olarak davet edilen AKP Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, oda başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Divan kurulunun oluşturulması sonrası siyasi konuşmalara geçildi. Kongrede partililere seslenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Bugünkü anayasa değişikliğinin sebebinin CHP’nin tutumu ve öngörüsüzlüğü olduğunu savundu .Referandumda partisinin neden "Evet" dediğini açıklayan Karakaya, ülkücülerin ve milliyetçilerin kendi ve parti menfaatlerini Türkiye ve milletin bekasından üstün göremeyeceğini belirtti.

Mevcut hükümet sistemindeki sorunların giderilmesi için anayasa değişikliği gerektiğini kaydeden Karakaya, "Mevcut sistemin çözülmesi için geriye dönülemediği için, arızayı gidermek gerekiyor. Üç terör örgütü tarafından ablukaya alınmış, Türk tarihinde böyle bir şey yok. Haçlı ordularını gördük ama böylesini görmedik. Devletin her alanında, Genel Başkanımız bunu 8 alan olarak ifade ediyor. Devlet ciddi şekilde beka sorunu yaşıyor. Bu devlete, bu millete bir kalkışma hareketi vardı. Eğer bu kalkışma gerçekleşmiş olsaydı bugün hangi anayasayı konuşacaktık. Kimsenin bir şey bildiği yok."diye konuştu.

Anayasa değişikliği halka anlatılırken gerçeklerin konuşulmadığını ileri süren Karakaya şöyle konuştu: "İdeolojiler üzerinden gidiliyor, yanlış ifadelerle, yanlış algılarla kafalar bulandırılıyor. Bu anayasaya ihtiyaç 2007 yılında Meclis’in cumhurbaşkanı seçememesinden sonra ortaya çıktı. 367 krizi bunun başlangıcıdır. Bir arabanın motoru değişti. Buna CHP sebep oldu. Bugünkü anayasa değişikliğinin sebebi CHP’nin tutumu ve öngörüsüzlüğüdür. CHP bugün boşuna bağırıyor".

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut ilçe başkanı Kemal Kalemci, Ali Aygün ve Tekin Sever’in aday olduğu kongrede seçilen 400 delegeden 231’i oy kullandı. yapılan oylama sonucunda Kemal Kalemci 110 oy alarak yeniden bakan seçilirken Ali Aygün 101 ve Tekin Sever ise 21 oy aldı. Tebrikleri kabul eden Kemal Kalemci, kendisine oy veren delegelere teşekkür etti.
Kaynak: İHA