Kahramanmaraş'ın Döğme Pilavı, Paşa Kebabı Ve Çullama Menüsüne Altın Madalya

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da düzenlenen yemek yarışmasında kentin yöresel yemeklerini tanıtarak bir altın bir gümüş madalya kazandı.

Kahramanmaraş'ın Döğme Pilavı, Paşa Kebabı Ve Çullama Menüsüne Altın Madalya
Türkiye Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen Haliç Kongre Merkezinde, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, Aşçılar Derneği 20. Yıl kutlamalarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 6 aşçı ve Kahramanmaraş’ın yöresel yemekleriyle katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, “İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen yemek yarışmasına Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz Yasemin Ayranpınar ile birlikte Cafer Börekçi, Alican Börekçi, Cahit Börekçi, Mesut Yoğun, Murat Önügören ve Yaşar Demir’den oluşan aşçı kafilesiyle beraber gittik. Yarışmaya Kahramanmaraş mutfağına ait yağlama, paşa kebabı, çullama, döğme katıklısı, acem pilavı, ekşili aya sulusu ve ballı börek yemekleri ile katıldık" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da izlediği yemek yarışmasında Kahramanmaraş’a 1 altın 1 gümüş madalya kazandırdıklarını belirten Taşkıran, "Döğme pilavı (yağlama), paşa kebabı ve çullama menüsü ile altın madalya kazanırken, yoğurtlu döğme katıklısı, Acem pilavı, ekşili aya sulusu ve hapısa menüsü ile de gümüş madalya kazandık. Yarışmada Kahramanmaraş mutfağının birbirinden muhteşem yöresel yemeklerini tanıtmak bizim için onur verici oldu. Kahramanmaraşımızın adını bir nebzede olsa duyurmuş olmanın haklı sevincini yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA