Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi Kayseri Toplantısı 6 Nisan'da

Çatısı altındaki 32 kadın derneği ile Türkiye’nin en büyük örgütlü kadın gücü olan TÜRKONFED İDK Komisyonu tarafından yürütülen “Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında 2017 yılının ilk toplantısı 6 Nisan’da Kayseri’de gerçekleştiriliyor. Çok sayıda iş kadını derneği ve iş dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, “Bölgenin Başarılı İş Kadını Ödülü”de verilecek.

Bünyesindeki İş Dünyasında Kadın (İDK) Komisyonu aracılığıyla, kadının iş gücüne katılımının artırılması, sosyal ve toplumsal statüsünün yükseltilmesi, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi gibi farklı alanlarda projeler gerçekleştiren TÜRKONFED tarafından 2015 yılında başlatılan “Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında yapılan toplantılar 2017 yılında da devam ediyor.

Projenin ilk toplantısı 6 Nisan 2017 tarihinde Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. TÜRKONFED üyesi Orta Anadolu Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (ORSİFED) ve Kadın Komisyonu ve Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) ev sahipliğinde düzenlenen toplantı “Teknoloji ve Kadın Girişimciliği” ana teması ile düzenleniyor.

Toplantı, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, ORSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yılmaz ile KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlıyor.

Toplantı kapsamında düzenlenecek “Teknoloji ve Kadın Girişimciliği” panelinde, kadınların teknolojiye erişiminin artırılmasının girişimcilik üzerindeki olumlu etkileri ele alınırken, Arya Women Yatırım Platformu Yatırım Lideri Münteha Adal’nın moderatörlüğünü yapacağı panele, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Erol, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal ile M-GEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucu Ortağı ve Başkanı Ufuk Tarhan konuşmacı olarak katılacak.
Kaynak: İHA