Humus Yetimhanesine Destek Programı

AK Parti İstanbul Milletvekili Kan: '16 Nisan'da Allah'ın izniyle çokça 'evet' oylarımız çıkarsa ne olacak? 2019'da, bir sonraki seçimlerde aynı günde hem Meclisi, milletvekillerini seçeceğiz, bizi temsil edecekler hem de cumhurbaşkanımızı onun omzuna hükümet etme sorumluluğunu da yüklemiş olarak seçeceğiz' 'Her yerde 'Tek adama bütün güç veriliyor' diyorlar. Lütfen 18 maddeyi okuyalım. Bu 18 maddeyi okuduğunuzda aranızdan birisi bulursa orada, tek adama nerede bütün güç devrediliyor, Allah rızası için bana da göstersin. Ben henüz bulamadım. Öncelikle lütfen maddeleri okuyup, kendimiz kararımızı verelim'

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, '16 Nisan'da Allah'ın izniyle çokça 'evet' oylarımız çıkarsa ne olacak? 2019'da, bir sonraki seçimlerde aynı günde hem Meclisi, milletvekillerini seçeceğiz, bizi temsil edecekler hem de cumhurbaşkanımızı onun omzuna hükümet etme sorumluluğunu da yüklemiş olarak seçeceğiz.' dedi.

Kan, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, Kozyatağı'nda gerçekleştirdiği, Humus Yetimhanesine Destek Programında, 'yetim' denildiğinde akan suların durduğunu söyledi.

Mazlumlara yardım yapmanın vazife olduğunu, İHH'nın da bu açıdan önemli bir kuruluş olduğunu belirten Kan, 'Bizler kardeşiz. Bizler Suriyeli 3 milyon kardeşimize yuvasını açmış insanlarız. 'Bu kardeşlerimiz niye buradalar, bizim evlatlarımız Suriye'de şehit olurken, bu gençler sokakta buluşuyorlar' diyemeyiz. Allah sorar. Müslümanın, Müslüman kardeşlere yaptığında gözü olabilir mi? Allah korusun, olamaz. Buradaki siz kıymetli hanımefendi ve beyefendiler bunun en güzel örneğisiniz. Allah razı olsun.' diye konuştu.

Kan, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına da değinerek, bilgilendirme programları çerçevesinde de her mahalleye gitmeye çalıştıklarını söyledi.

'Tek adama bütün güç veriliyor.' iddialarına da değinen Kan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'16 Nisan'da Allah'ın izniyle çokça 'evet' oylarımız çıkarsa ne olacak? 2019'da bir sonraki seçimlerde aynı günde hem Meclisi milletvekillerini seçeceğiz, bizi temsil edecekler hem de cumhurbaşkanımızı onun omzuna hükümet etme sorumluluğunu da yüklemiş olarak seçeceğiz. Ama her yerde 'Tek adama bütün güç veriliyor' diyorlar. Lütfen 18 maddeyi okuyalım. Bu 18 maddeyi okuduğunuzda aranızdan birisi bulursa orada, tek adama nerede bütün güç devrediliyor, Allah rızası için bana da göstersin. Ben henüz bulamadım. Öncelikle lütfen maddeleri okuyup, kendimiz kararımızı verelim.'

- Humus Yetimhanesi yenileniyor

Program kapsamında hayırseverler, 95 yetim ve 35 annenin barınma, savaş travması tedavisi, eğitim ve meslek edindirme hizmetleri alacağı Humus Yetimhanesine destek vermek için bir araya geldi.

Suriye'de yaşanan iç savaşta babalarını kaybetmiş, insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği organ mafyası, madde bağımlılığı ve kuryeliği, dilenci şebekeleri gibi odaklarının tuzağına düşme tehlikesi olan, mağdurlara hizmet veren yetimhanede, Türkiye'ye sığınmış savaşın en mağdurları çocuklar ve mesleği olmadığı için çalışamayan annelerine yönelik 40 stüdyo daire ile çocuklar için etüt ve oyun alanları, travma tedavi odaları, anneleri için terzilik, aşçılık atölyeleri bulunuyor.

Kaynak: AA