Gençler Önce Fidan Dikti Sonra Kitap Okudu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Gençlik Meclisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Genç Tema Topluluğu, ‘Kitaba Can Verin’ projesi kapsamında erozyon bölgesi olan Karapınar’da önce fidan diktiler sonra da kitap okudu.

Gençler Önce Fidan Dikti Sonra Kitap Okudu
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör, okuyan, okuduğunu anlayan bir toplum için ‘oku’ emrinin buyrulduğunu dile getirerek, “Bu düsturla Acıgöl’ün etrafında kitap okumamızı gerçekleştirdik ve bunu ‘Fidana Can Ver’ projemizle birleştirdik. ‘Oku’ ayeti ile Peygamber Efendimizin, ‘kıyametin kopacağını dahi bilseniz elinizdeki fidanı dikin’ Hadis-i Şerifini düstur edinerek hareket ettik. Projemizi gerçekleştirdik. Bize büyük destek sağlayan Meram Belediye Başkanımız Sayın Fatma Toru’ya ve Karapınar’da bizi ağırlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Meram Gençlik Meclisi Üyeleri ise görüşlerini aktararak “Okuma aşkı içimizde gittikçe büyüyor. Yağmur demedik, dağ-tepe demedik ve Acıgöl’e geldik. Arkadaşlarımızla birlikte kitap okuduk. Kitap aşkını içimizde büyütmeye devam ediyoruz. Önce fidanlara can verdik sonra kitaplarımızı okuduk” ifadelerini kullandı.

NEÜ Genç TEMA Topluluğu Üyeleri de, “Türkiye’nin erozyon bölgesi olan Karapınar’a Meram Gençlik Meclisi ile birlikte fidan dikimi yaptık. Çok mutluyuz. Ülkemiz çöl olmasın. Doğayı çok seviyoruz ve onu korumak için buradayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA