Fethiye'de 'Otizm Farkındalık Günü' Etkinliği

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Fethiye Evi Gönüllüleri ve özel bir rehabilitasyon işbirliğinde erasta alışveriş merkezinde etkinlik düzenlendi. programda eğitim gören otizmli öğrenciler, alışveriş merkezinde “Biz de varız, bizleri fark edin” mesajı verdiler.

Fethiye'de 'Otizm Farkındalık Günü' Etkinliği
Etkinlikler boyunca dans, yüz boyama, pamuk şeker, farkındalık gününü temsilen mavi balon dağıtımı, mavi yürüyüş ve el broşürleri dağıtımı yapıldı.

Özel Rehabilitasyon merkezi sahibi Salih Dündar Nisan ayı birleşmiş milletler tarafından dünyada otizm farkındalık ayı, 2 Nisan’ın ise otizm farkındalık günü olarak ilan edildiğini dikkat çekerek "Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Doğuştan gelen veya yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişim bozukluğudur. Beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bir sürecin sonunda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Çocuğun çevresi ile yeterince ilişki kurmaması, dil alanında gecikme, takıntılı davranışların gösterilmesi, çocuğun sallanması, çırpınması, parmak ucunda yürümesi ve dönen nesnelere aşırı ilgisi olması belirtileri arasında yer almaktadır. Dünya da her 68 çocuktan biri otizmli ve otizmin bilinen tek çaresi ise haftada en az 20 saatlik yoğunlaştırılmış özel eğitim ile olmaktadır. Erken tanı ile çocuğa müdahale edilmeli ancak bu şekilde çocuklarımız daha kolay topluma kazandırılabili" dedi.

Fethiye Gönüllüleri Nesrin Saatçı ise “Otizmin farkındalığını arttırmak ve Fethiye halkının bilinçlenmesini sağlamak amacıyla bugün burada etkinliklerine destek verdik. Çocuklarımızın yapmış olduğu dans gösterisi çok güzeldi. Bizlere, bizde varız bizleri de görün dediler. Çok gururlandım ve bu etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinliğe katılanların mavi renklerle giyinmeleri alkışlarla karşılandı.
Kaynak: İHA