Esnaf Ve Sanatkarlara 'ADAPTESK' Eğitimi

TESK Başkanı Palandöken: 'ADAPTESK'le 2015 Temmuz'undan bu yana 19 bin 700 üyeye eğitim verildi'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesiyle (ADAPTESK), Temmuz 2015'ten bu yana 19 bin 700 üyeye eğitim verildiğini kaydetti.

Palandöken yazılı açıklamasında, KOBİ çalışanlarına ve işverenlerine çalışma becerileri kazandırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında farklı bölgelerden 8 pilot şehirde 710 eğitim verildiğini bildirdi. 2015 Temmuz ayında başlatılan projeyle, 23 bin 250 üyeye eğitim vermeyi amaçladıklarını hatırlatan Palandöken, 'Bu projeyle öncelikle yeni nesil esnaf kavramının oluşturulmasını, gelişen çağa ayak uydurması gereken esnaf ve sanatkarların mesleki gelişimlerinin desteklenmesini, yetenek ve becerilerinin artırılmasını ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanmasını amaçladık. Bu kapsamda, iki yıllık süreçte 5 bin 354'ü kadın, toplam 19 bin 700 esnaf ve sanatkarımıza eğitim verilmesini sağladık.' ifadelerini kullandı.

Palandöken, projenin TESK'in hizmet kapasitesini geliştireceğini ve katma değer sağlayacağını belirterek, genel eğitimlerle birlikte patent, fikri ve sınai haklar, girişimcilik, tekstil, iletişim, iş geliştirme, ağaç işleri, saç ve cilt bakımı, elektrik, e-ticaret, iş sağlığı ve güvenliği gibi konulara yönelik eğitimler de verildiği kaydetti.

Pilot il olarak belirlenen Ankara, Gaziantep, İçel, Manisa, Şanlıurfa, Erzurum, Ordu ve Bursa’da 30'ar kişilik 2'şer eğitim sınıfı ve 20'şer kişilik bilgisayar sınıfları da kurulduğunu hatırlatan Palandöken, 'Esnaf ve sanatkarlarımızın ulusal mesleki standartlar ve yeterlilik sınavlarına hazırlanabilmesi için proje illerinden görevlendirilen 33 kişiye 3 bölümde 22 gün süren eğitimler verildi. Örneğin aşçılık mesleği üzerine geliştirilen bu eğitimle katılımcılar standart yazma ve yeterlilik sınavına hazırlanma konusunda deneyim sahibi oldular.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA