Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak Açıklaması

'Rizeli kendi evladı, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkesten iyi biliyor' '15 Temmuz’un rövanşı için, tüm terör örgütlerine büyük bir tokat atmak için 16 Nisan’da evet demeye hazır mıyız'.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Rizeli kendi evladı, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkesten iyi biliyor.' dedi.

Albayrak, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Rize'de bir kavuşma, vuslat noktasında bir buluşma olduğunu, Rize'nin evladıyla, dünya lideri ile buluştuğunu belirtti.

Rize programının iki önemli gerekçesi olduğunu ifade eden Albayrak, 'Birincisi hepimizin malumu toplu açılış töreni yanında Rize için bir hayal olan Rize Havaalanı temel atma töreni için toplanmış bulunuyoruz. AK Parti iktidarında neler yaptık bunları anlatmayacağım. Bunları Rize herkesten iyi biliyor. Rizeli kendi evladı, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi nereden nereye getirdiğini herkesten iyi biliyor.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük ve güçlü Türkiye yolunda çok büyük hedefler koyduğunu vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

'İşte bu çerçevede kardeşiniz evladınız olarak Enerji Bakanlığı olarak çalışıyoruz. İnşallah bu sene Güneysulu, Ardeşenli, Pazarlı var mı? Çayelili var mı? Allah’ın izni bu sene bitmeden dört ilçemize doğalgazı getiriyoruz. Peşinden de Fındıklı’ya inşallah getiriyoruz. Elektrik altyapısında her yıl bütçemizi katlayarak, geçmişteki aksaklıklara imkan vermeden AKSA’ya yatırımları artırıyoruz. Bu konuda da müsterih olun.Hizmetler yatırımların yapımı noktasında çok çalışarak devam edeceğiz.'

Rize ziyaretinin ikinci önemli gerekçesinin 16 Nisan olduğunu kaydeden Albayrak, şunları kaydetti:

'16 Nisan’ın Türkiye için, büyük ve güçlü Türkiye için ne kadar büyük öneme sahip olduğumuzun farkında mıyız? 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye ile birlikte başta Rize olmak üzere Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara indik mi? Elhamdülillah. İşte o akşam bu ülkenin bekası için gözümüzü kırpmadan canımızı verme pahasına bu ülkeye sahip çıktık. Öyle mi? Elhamdülillah. Allah siz Rizeli hemşehrilerimden razı olsun. O gece gösterdiğiniz duruştan dolayı. Şimdi 15 Temmuz’un rövanşı için, tüm terör örgütlerine büyük bir tokat atmak için 16 Nisan’da evet demeye hazır mıyız? Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için evet demeye hazır mıyız?'
Kaynak: AA