Eğitim Derneği, 9' Ncu Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Edremit ilçesinde faaliyet gösteren İda-Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDADER), 9’ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle dayanışma gecesi düzenledi.

Eğitim Derneği, 9' Ncu Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
Bölgede eğitimin güçlenmesine yardımcı olmak için kurulan ve bir çok eğitim kurumunun ihtiyaçlarını karşılayan, lise ve üniversite öğrencilerine burslar veren İDADER, kuruluşunun 9’ncu yılını kutluyor. Zeytinli Mahallesi’nde bulunan ve çok sayıda üyesi olan dernek, kuruluş yıldönümünü, her yıl olduğu gibi bu yıl da dayanışma gecesi düzenleyerek kutladı. Bölgedeki bir termal otelin balo salonunda düzenlenen organizasyon, dernek başkanı Zehra Aksay’ın konuşmasıyla başladı.

Aksay, derneğin etkinliklerinden bahsederek, bağışlar yapan hayırseverler ve iş adamlarına teşekkür etti. İzmir Ege Üniversitesi’nin ‘Alaturka’ isimli müzik grubunun sahne aldığı yemekli gecede, dernek üyeleri gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Dayanışma gecesinde, elde edilecek gelir, eğitim yardımlarında kullanılmak üzere bir açık artırmalı müzayede gerçekleştirildi.

Osmanlı dönemi işlemeler kullanılarak yapılan varak ayna, 2 bin 500 liraya bir iş adamına satıldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan İDADER Başkanı Zehra Aksay, “Dayanışma içinde 2008 yılında kurduğumuz bu dernek, amaçlarının dışına çıkmadan bu günlere gelmiştir. Derneğimiz, eğitim alanında yardımlar yapmaktadır. 316 üyesi bulunan bu dernek, okulların ihtiyaçlarından, lise ve üniversite öğrencilerimizin ihtiyaçlarına kadar eğitim alanında faydalı yardımlar yapmaktadır. Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Onlar kalem tutsun, biz de geleceğimizin elinden tutalım. Derneğimizin körfez halkı tarafından daha fazla sahiplenmeye ihtiyacı vardır. Bu gecemizin hazırlanmasında emeği olan herkese ve katılanlara teşekkür ediyorum. Derneğimizin kapıları herkese açıktır” dedi.

Kaynak: İHA