Doğalgazı Bulunmayan 5 İle Müjde

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde doğalgaz yakma töreninde konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yeni yapılan ihalelerle doğalgaz bulunmayan 5 ilin yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşacağını müjdeledi.

Doğalgazı Bulunmayan 5 İle Müjde
GAZDAŞ’ın yoğun çalışmaları sonucunda Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi, boru hattı ve şehir içi şebekelerini bağlanmasıyla doğalgaza kavuştu. Kademeli olarak ilçenin tamamına doğalgaz arzının sağlandığı Oğuzeli ilçesinde düzenlenen doğalgaz yakma törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Canan Candemir Çelik, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Oğuzeli halkı katılımlarıyla yoğun ilgi gördü.

Törende konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yurt genelinde doğalgazın yaygınlaşması için yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyerek, "2002’de konut ve sanayide sadece 6 ilde doğal gaz kullanılıyordu. 15 yılda kamu ve özel sektör işbirliği ile büyük bir başarı ortaya koyduk. Bugün 76 ilimiz 350’ye yakın ilçemizde 13 milyonu aşkın doğal gaz abonemiz var. Sektörümüzde gerçekleşen toplam yatırım tutarımız ise 15 milyar lira civarında. Anacak bu tablo bizim için yeterli değil. Doğal gazın ulaşmadığı 5 ilimize de şartlar ne olursa olsun, bu hizmeti ulaştırmak için EPDK’ya düşen sorumluluklar vardı. Aralık ayında yaptığımız Ağrı ve Tunceli ihalelerin ardından ihaleye ve lisanslanma süreci tamamlanmayan Artvin, Hakkari, Şırnak illerinin de doğal gaz dağıtım ihalelerini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdik. Büyük gurur ve mutlulukla söylemeliyim ki 2018 yılı sonuna kadar doğal gaz kullanmayan ilimiz kalmayacak” dedi.



“10 yılı aşkın sürede 700 milyon TL düzeyinde yatırı yaptık”

Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ise Zorlu Holding olarak enerjiye son 10 yılda 7 milyon TL civarında yatırım yaptıklarını belirterek, "Ülkemizin enerji politikalarıyla uyumlu bir şekilde sürdürdüğümüz yatırımlarımızda doğal gaz dağıtım ve ticaret çok önemli bir yer tutuyor.10 yılı aşkın sürede 700 milyon TL düzeyinde yatırım yaptığımız Gaziantep bölgesindeki doğal gaz çalışmalarımızı aynı kararlılıkla devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Altından madenden petrolden daha önemli şeyin yetişmiş insan gücü olduğunu anımsatarak, "Oğuzeli bizim herhangi bir ilçemiz değildir.Bizim kapımız ve aynamız ve baktığını zaman diğer ilçelerden çok farklı bir havası ise suyu ve toprağının var olmasıdır.Ben katkılarından Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorluya ilçemize yapmış olduğu doğal gaz’dan dolayı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Ahmet Zorlu protokol üyelerine günün anısına plaket hediye etti. Zorlu ve protokol üyeleri daha sonra ellerindeki meş’aleler ile alanda kurulu doğal gaz standında gaz yakımı yaptı.
Kaynak: İHA