Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, ilçeye bağlı Yıprak köyünde düzenlenen fidan dikme programına katıldı.

'Seninde dikili bir fidanın olsun' sloganı ile düzenlenen programda, kooperatif çalışanları ve Kaymakam Şahin fidan dikti.

Fidan dikmenin ve ağaçlandırma çalışmalarının önemine değinen Şahin, herkesin bu hayatta bir dikili ağacının olması gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda ülke genelinde ve ilçede ağaçlandırma çalışmalarının son derece verimli yapıldığını ifade eden Şahin, 'Her vatandaşımız istediği zaman Orman İşletme Müdürlüğümüzden fidan talep edip bahçesine, köyüne evinin önüne dikebilir. Yıprak köylülerini bu duyarlı davranışlarından ötürü tebrik ediyorum. İnşallah diğer köylerimize de örnek olurlar.' dedi.

Etkinliğe, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel, Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş, Köy Muhtarı Hüseyin Hediye, Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tetik, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

- Dinar'da tiyatro oyunu sahnelendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Sincap Çocuk Tiyatrosu tarafından da hazırlanan 'Orman Sevgisi' isimli tiyatro oyunu, Dinar Şakir Ünver İlkokulunda sahnelendi.

Tiyatro oyununda çocuklara orman sevgisi, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler ve ormanların ne denli önemli olduğuna dair konular işlendi.

Tiyatro oyuncularından Özlem Kavun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde Sincap Çocuk Tiyatrosu olarak orman sevgisini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Kavun, 'Tiyatro gurubumuz ile orman sevgisini küçük yaştaki öğrencilerimize anlatıyoruz. Bu yaştaki çocuklarımıza eğer orman sevgisini verirsek ileri ki yaşlarında da ormanlarımıza sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bu nedenle bakanlığımız iş birliğinde Türkiye'nin her yerine gitmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA