Deniz Baykal'dan skandal sözler

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları sırasında skandal ifadeler kullandı.

Deniz Baykal'dan skandal sözler
Deniz Baykal'dan skandal sözler
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, katıldığı referandum toplantısında skandal açıklamalarda bulundu. Baykal, 'Halk oylamasında 'hayır' çıkarsa, İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz' ifadelerini kullandı.

Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Baykal 'Cumhuriyetimizi o gün ilan etmişiz gibi. Hatta 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşmanı denize döküp, kadınlarımızın kırmızı bezler üzerine ay ve yıldız çizerek diktikleri o sevimli bayrağımızı askerlerimizin vilayet konağının çatısına kadar heyecanla çıkıp diktikleri anda nasıl yüreğimiz kabarıyor, gözlerimiz doluyorsa o duygularla vatanı o gün kurtarmışız gibi... O sevinci yaşayacağız. O sevinci de 'hayır' diyenler olarak değil, yanınızda belki 'evet' demiş arkadaşlarınıza 'Gel buraya gel, bu senin de Meclisin, bu senin de Türkiyen, bu senin de Cumhuriyetin' diyeceğiz. Onları da kucaklayacağız, hep beraber o 23 Nisan'ı kutlayacağız' dedi.

FETÖ'YE KUCAK AÇTI

Baykal, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında kamu personellerinin görevden uzaklaştırılmasına da değinerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

'120 binin üzerinde insanın işine son verildi. Bunlar, bu işin karargahında olan, bu işin kumandasını yapan insanlar mı? Halen siyasi ayağı belli değil. Karinelerle, idari takdirle hukuki sorunları çözmeye kalktılar, 120 bin kişi işinden atıldı. İşten atılmanın yol açtığı tablo malum. Özel sektör de iş vermiyor. Çoluk çocuk, aile, borçlar, ödenecek taksitler, bin bir zorluk sıkıntı... Ne halin varsa gör. Böyle devlet olur mu? Böyle hukuk olur mu? Hala hukuk işlemeye başlamadı. Söz verdiler komisyon kurulacak. Komisyonun kim olduğu belli değil.'