Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Avrupa'da Kardeşlerimiz O Sandıkları Patlatacaklar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da verilecek kararla Avrupa Birliği işinin masaya yatıracağını belirterek, “Avrupa Birliği üyesi ülkeler bakıyorsunuz Hristiyan’ı, Ateisti hepsi beraber Vatikan’a gidiyorlar. Böyle bir zamanda Vatikan’ın Avrupa Birliği ile işi ne? Sizin Vatikan’da işiniz ne? Hepsi tek millet oldu. Ve Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almamak için ellerinden geleni yapıyorlar mı? 16 Nisan bunun için çok önemli. 16 Nisan’da vereceğiniz kararla bu işi masaya yatıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Avrupa'da Kardeşlerimiz O Sandıkları Patlatacaklar'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde yaptığı yurt gezileri kapsamında bugün öğle saatlerinde Rize ve Trabzon programı için havayolu ile Ankara’dan Trabzon’a geldi. Trabzon Havalimanı’ndan helikopterle Rize’ye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliği önünde on binlerce hemşehrisine seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına “Kardeşlerim artık son 2 haftaya girdik. 2 hafta sonra Allah nasip ederse 16 Nisan’da ülkemizde tarihi bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Biz farklı bir adım atacağız. Cumhuriyet tarihinin devrim niteliğindeki adımını atacağız. Bu adım için bugün Rize’yi bu kadar coşkulu gördüğüm için çok mutluyum. Rize yola çıktığımızdan beri bizi yalnız bırakmadı. 6 ay önce buradaydım. 6 ay aradan sonra tekrar bir aradayız. Bizi bir araya getiren Rabbime hamdüsenalar olsun. En son 15 Ekim’de geldim, toplu açılışlar yaptık. Bugün bir kere daha baba ocağını, ana ocağını, Atayurdu’nu ziyaret etme gururunu yaşıyorum. Bugün hakikaten bir başkasınız. Bir başka güzelsiniz. 16 Nisan’da inanıyorum ki Rize sandıkları her engellemeye rağmen patlatacak. Bugün Rize tıpkı Karadeniz gibi kabına sığmıyor" diyerek başladı.

14 yılda Rize’ye 13 katrilyon lira yatırım yapıldığını kaydeden Cmuhurbaşkanı Erdoğan, “Suudi Arabistan, Kuveyt on birlerce Ayder Yaylası, Fırtına deresi, İkizdere Vadileri, şelalelere ve gölleri gezmek için her yıl şehrimize akın ediyor. Bizler ata yurdumuza layık olmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Rize’ye 13 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde yaptıklarımız belli. Rize’ye üniversiteyi biz kazandırdık” diye konuştu.

Rize Ovit Tüneli çalışmaları son sürat devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erzurum’a gideceksin Ovit Tüneli yok nasıl geçeceksin. Şimdi Ovit Tüneli’nden yaz-kış demeden geçeceğiz. Nasıl oluyor bu? Kardeşlerim aşk öyle bir şeydir ki Ferhat nasıl dağları delip Şirin’e ulaştıysa bizde öyle dağları deliyoruz. Millet Şirin, bizde Ferhat. Dağları delerek yolumuza devam ediyoruz. 2020 yılında bu projeyi hizmete alacağız. Rize ve Artvin hizmete verecek havalimanın tüm hazırlıkları bitti. İhalesi yapıldı, inşallah bismillah deyip temelini atarak inşaatına başlıyoruz. Yeşilköy ve Pazar arasındaki havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli planlıyoruz. Bir milyar 350 milyon projeli bedeli olan bu proje deniz doldurularak Türkiye’de yapılan 2. havalimanıdır, dünyada 3. havalimanıdır. Havalimanımızı en geçe 2021 sonu tamamlayacağız. Havalimanı ile birlikte turizmde, ticarette yeni bir dönem başlıyor" ifadelerini kullandı.

"Devrim niteliğinde bir halk oylamasına gidiyoruz"

"Şimdi devrim niteliğinde bir halk oylamasına gidiyoruz" diyen Erdoğan "Gençler, parlamentoya girmeye hazır mısınız ? Birisi çıkmış diyor ki, parlamentoyu çocuklarla mı dolduracağız ? Gençlerimize bu şekilde yaklaşım hakarettir. Bizim dedelerimizden Fatih 21 yaşında bir çağ açtı, bir çağ kapadı. Fatih torunları onun arkasından, izinden giderek niçin parlamentoya girmesin. Genç bir parlamento istiyoruz. 14 günde kapı kapı dolaşmaya var mıyız” şeklinde gençlere çağrıda bulundu.

5 kendini bilmezin bu ülkenin gururunu incitmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz’da darbe teşebbüsü girişiminde Ankara ve İstanbul’da 12 Rizeli kardeşimiz şehadete yürüdü. Rize sağlam durduğu sürece bu aziz vatanın namusuna kimse el uzatamayacak. Hainlerin tuzakları başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Bu milletin iradesine gem vurulmaz. Bu millet rükûda eğilir, secdede dik çöker, Başka kimsenin önünde boyun eğmez. 3-5 kendini bilmezin bu ülkenin gururunu incitmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Batı’da bazı liderler istisna, bazılarına sözüm var. Türk milletini sindiremeyeceksiniz. Avrupa’da oy kullanan vatandaşlarımızı ne kadar engellerseniz engelleyin. Avrupa’da bile kardeşlerimiz o sandıkları patlatacaklar. 7 gün kaldı iyi gidiyorsunuz. Geçen yıllara göre daha fazla oy kullanılıyor. Sandıklardan evetle bu faşist baskıları uygulayanların torunlarına bu cevabı verin. Hepsinden öte Türkiye asıl cevabı verecek...Avrupa Birliği üyesi ülkeler bakıyorsunuz Hristiyanı, Ateisti hepsi beraber Vatikan’a gidiyorlar. Böyle bir zamanda Vatikan’ın Avrupa Birliği ile işi ne? Sizin Vatikan’da işiniz ne? Hepsi tek millet oldu. Ve Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne almamak için ellerinden geleni yapıyorlar mı? 16 Nisan bunun için çok önemli. 16 Nisan’da vereceğiniz kararla bu işi masaya yatıracağız."
Kaynak: İHA