Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan, Bahçesaray'da Vatandaşla Buluştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Bahçesaray ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçedeki bir meydanda vatandaşlarla buluşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan, belediyeciliği bilen kişilerin belediyede hizmet yaptığını söyledi.

Genel Sekreterin Bahçesaray'a gelmesinin bile umut verici olduğunu ifade eden Orhan, 'Kayseriyi ayağa kaldırdılar. Devlet büyüklerimiz kendilerini Van'ı ayağa kaldırsın diye gönderdi. Genel Sekreterimiz Türkiye'nin en küçük, en geri kalmış ve en hizmet almamış ilçesi olan Bahçesaray'a geldi. Bu umut ve mutluluk veriyor.' dedi.

- 'Kürt ve Türk, memleketi birlikte savunacak'

Orhan, 15 yıldır ülkeye hizmet ettiklerini ifade ederek Bahçesaray'a yol ve hastane yaptıklarını ancak daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

'Onun için bu işin en iyisini bilene yani pirine ihtiyaç var. Bunun için en iyisini buraya getirttik.' diyen Orhan, şöyle devam etti:

'Ama bunun tüm Türkiye'de icra olması gerekir. Sistem olarak icra olmalı. İlelebet Türkiye'de hakim olması gerekir. İki ileri bir geri olmaması gerekir. Her şeyin yolunda gitmesi lazım. Askeri darbe, yargı darbesiyle karşılaşmamamız lazım. Terör örgütlerinin baskılarına maruz kalmamamız lazım. Bunları gördük. İliklerimize kadar yaşadık. Bir tarafta icraat gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da kanlı darbelerle karşılaşıyoruz. Milleti birbirine düşüren terör odaklarıyla çarpışıyoruz. Yine de memleketi birilerine teslim etmiyoruz. Mücadeleyi sizlerle veriyoruz. Emin olun 16 Nisan'da bu insanlar, dünyadaki ve Türkiye'deki terör odaklarına ders verecektir. Geldiğimiz noktada silah ve siyasetin birlikte olmadığını gördük. Yeniden o kardeşliğin bu memlekette tesis edilmesi gerekir. Bir başkasına ihtiyacımız yok. Birlikte yapacağız. 16 Nisan'da Kürdü ve Türkü ile bu memleketi birlikte savunacağız.'

Yalçın ise, vatandaş ve belediyenin sırt sırta vermesiyle hizmetleri yapabileceğini bildirerek, belediyenin temel maksadının vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

İlçedeki bazı işlerin sorumluluğunun büyükşehir belediyesinde olduğunu kaydeden Yalçın, şunları kaydetti:

'Su ve kanalizasyon bir ilçenin en önemli ihtiyacıdır. Yazın her mahalleye ve her insana dokunacak hizmetlerimizi sunacağız. İşimiz, işinizi kolaylaştırmak. Size hizmet etmektir. İşimiz budur. Sizlerin hizmetkarıyız. Biz hizmet yapacağız. Size de hizmet etmek için buraya geldik. Siyasetçi de siyasetini yapsın. Muhtar muhtarlığını, esnaf da esnaflığını yapsın. Sizler çalışıyor, çabalayıp verginizi veriyorsunuz. Vatandaş olarak devletten bir şeyler bekliyorsunuz. Biz de bunun için buradayız. Bütün ilçelerimizi tek tek dolaşıp eksik hizmetleri yapmaya gayret edeceğiz. Hep beraber bu yazdan başlamak üzere çok farklı hizmetler gelecek. Hizmetin en iyisine layıksınız. Devlete ve bize güvenin.'

Kaynak: AA