Çan Kültür Merkezi Çalışmalarında Sona Gelindi

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı takip edilen, Çan İlçesi Seramik Mahallesi’nde bulunan Çan Kültür Merkezi Binası yapım çalışmalarında sona gelindi.

Çan Kültür Merkezi  Çalışmalarında Sona Gelindi
İlk ihalesi 1994 yılında yapılan olan Çan Kültür Merkezi Binasının yapım çalışmaları, çeşitli ödenek sıkıntıları nedeniyle günümüze kadar devam eden iş olarak gelmişti. 2011-2012 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığınca güçlendirme tekniği ile bina güçlendirildi. 2015 yılı ödenek takviyesi ile tekrar başlatılan projede son aşamaya gelindi. Çan Kültür Merkezi çalışmaları hakkında bilgi veren Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, "Kültür Bakanlığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımında sona geldiğimiz Çan Kültür Merkezi yakın bir zamanda hayata geçecek olup, Çan İlçemiz için önemli bir yatırımın tamamlanmasının Çanakkale İl Özel İdaresi olarak mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü ekiplerinden yapılan açıklamada ise, "İş seviyesi yüzde 95 olan Çan Kültür Merkezi projesinin dış cephesi büyük ölçüde tamamlanmış olup, eksik kalan çatı parapetleri devam etmektedir. Çalışmalar en kısa sürede tamamlanarak, Çanlı hemşehrilerimizin hizmetine açılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA