Başkan Topbaş Seçmeni Arayarak Referandumu Anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnulu gençlerle bir araya geldikten sonra SKM’de seçmenleri arayarak referandumu anlattı.

Başkan Topbaş Seçmeni Arayarak Referandumu Anlattı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında hayatlarında ilk defa oy kullanacak ve referandumun getireceği yeniliklerle milletvekili olma hakkı kazanacak olan 18 yaşındaki Zeytinburnulu gençlerle bir araya geldi. AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Başkan Kadir Topbaş’a Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte ilçede görev alan STK temsilcileri eşlik etti. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda 18 yaşına giren gençlere referandumda ‘evet’ çıkması durumunda kazanacakları haklar ve referandumun ülkenin geleceği açısından önemi anlatıldı.

Başkan Kadir Topbaş SKM’de seçmeni arayarak referandumu anlattı

18 yaşındaki gençlerle buluştuğu programın devamında Başkan Topbaş ve beraberindeki heyet, İlçe Seçim Koordinasyon Merkezini (SKM) ziyaret etti. SKM ekiplerinin kurduğu referandum çağrı merkezini gezdiği sırada bilgi almak için arayan vatandaşın telefonunu Başkan Kadir Topbaş açtı. Başkan Topbaş, arayan vatandaşa bizzat cevap vererek, referandumun getireceği yenilikleri ve ülkenin geleceği için önemini anlattı. Telefonun diğer ucundaki seçmenin ise "Kararımız net, cevabımız evet" diyerek karşılık vermesi renkli görüntüler oluşturdu.

“15 yaş civarı 2 milyon ağaç dikmişiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sahillerde ciddi bir ağaçlandırma olduğunu ifade ederek, “Geçen gün ilgili daire başkanına sordum, ne kadar ağaç diktik. Sadece büyük ağaçlar, küçükleri saymıyorum. 15 yaş civarı 2 milyon ağaç dikmişiz. 500 bini çiçek açan ağaçlar. Şunu istedik sadece parklarda çiçeklerin açması değil, bunun yanı sıra mevsimler olarak ardışık olarak çiçek açan ağaçlar olsun İstanbul’da. Bunu da başarıyoruz. Sahilde Japon kirazı olarak bahsedilen Sakura ağaçları diktik. Ihlamurlar dikiyoruz, hatmi çiçekli ağaçları dikiyoruz. Çeşit çeşit ağaçlar. Her şehrin bir kokusu vardır, İstanbul’un kokusu ıhlamurlar olsun dedik. Bol ıhlamur dikelim, ıhlamur mevsiminde İstanbul ıhlamur koksun. Akasya dikelim, akasya mevsiminde akasyalar koksun. Şu söylenmekte bir şehirde estetik varsa, çiçekler açıyorsa o şehirdeki insanlar daha mutlu oluyorlar. Bu bilimsel tespit” dedi.



Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri 21 yaşında İstanbul’u fethetti”

Başkan Topbaş, “18 yaş konusuna geliniyor. Aslında 18-25 yaş aralığı demektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da söylüyor. Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri 21 yaşında İstanbul’u fethetti diye. Çok iyi donanımlı yetişmiş, böyle gençler de yetişebilir. Sadece parlamento değil bu seçilmek. Muhtarlık seçimi ya da muhtarlık azaları var, heyeti var, heyet seçiliyor veya belediye başkanı, meclis üyeleri var. Düşünün, Zeytinburnu Belediyesinde 18 yaşında 19 yaşında seçilmiş meclis üyelerinden olan bir grup, bir kişi veya kişiler gençlerle ilgili komisyonun başında olsalar ve Zeytinburnu’ndaki gençlerle ilgili irtibat kursalar, kötü alışkanlıklar edinmemeleri, spora yönelmelerini sağlayacak, aileler de bu bölgede çocukları olduğu için arkadaşlarını tanıyan insanlar olarak yönlendirseler yanlış mı olur? Doğru olur değil mi? Şimdi gidip de kalkıp sadece parlamentoya dayayıp kafaları karıştırmak niye? Bu bütün seçilme alanlarıyla ilgili demektir” dedi.

Kaynak: İHA