Başkan Özgüven Açıklaması' Bizler İlahi Sevgiyi Gösteren Bir Milletin Evlatlarıyız'

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği tasavvuf musikisi ve sema gösterisi yoğun ilgi gördü.

Başkan Özgüven Açıklaması' Bizler İlahi Sevgiyi Gösteren Bir Milletin Evlatlarıyız'
Ereğli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Mevlana’nın aşk, sevgi ve hoşgörü demek olduğunu belirterek, “Bizler bu derin sevgiyi, ilahi sevgiyi gösteren bir milletin evlatlarıyız. Bizim kökümüzden gelen, hiçbir millete nasip olmayan sevgiyi ve enerjiyi yarınlara taşıma gayretindeyiz. Bu ülkenin ve milletin her zaman Mevlana’nın felsefesine ve ondan alacağı güce ihtiyacı var. Mevlana’nın bizlere bıraktığı en önemli miraslar arasında tasavvuf musikisi ve sema ilk sıralardadır. Bu nedenle bu programı düzenledik. Bu programa düzenlememize katkıları olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Bey’e ve ekibine, Konya Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müzik ve Sema Ekibine şükranlarımı sunuyor, bu programı seyretmeye gelen siz değerli hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç ise, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören bu manevi atmosferi yüksek olan programı ilçelerde de yapmaya karar verdiklerini dile getirerek, “Bugün bu vesileyle karşınızdayız. Manevi değerlerimizi ortaya koyan, kültürümüzü yansıtan bu güzel programa yoğun katılım sağladığınız için siz değerli izleyicilerimize saygılar sunarım. Ayrıca bu programın gerçekleşmesine katkılar sunan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve ekibine teşekkürü borç biliyorum. Umuyorum ki ruhunuza hitap edecek bu programdan mutluluk duyacaksınız, hepinize iyi seyirler diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA