Başkan Ekinci Spor Salonunun Açılışını Yaptı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin, her mahalleye spor salonu sloganıyla başlattığı projenin ilki Onikiler Mahallesinde hayata geçirildi.

Başkan Ekinci Spor Salonunun Açılışını Yaptı
Gençlere verdiği önemle kamuoyundan takdir toplamaya devam eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’den farklı ve anlamlı bir uygulama daha. İlçe sınırları içindeki gençlere yatırım yapmayı sürdüren Eyyübiye Belediyesi, Ak Evler projesiyle de yine bir ilke imza attı. Her mahalleye bir spor salonu sloganıyla başlanan projenin ilk ayağı Onikiler Mahallesinde hayata geçirildi. Spor salonunun açılışını yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 17 spor salonunun açılışa hazır olduğunu, her mahalleye bir spor salonun yapımı için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

80 öğrencinin hocalardan karate eğitimi alacağı salonda milli değerlere haiz birer gençlik olması yönünde değerler eğitimi de verilecek. Ayrıca spor salonunda bayanlara yönelik saat 09.00 ile 13.00 arası fitness ve step aerobik hizmeti verilecek.

Ak Evler Spor Salonunun açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, her mahalleye bir spor salonu yapımının sürdüğünü belirti. Başkan Ekinci konuşmasında, "Sizler de biliyorsunuz ki Eyyübiye İlçesi genç bir İlçe ve genç bir nüfusa sahip. Eyyübiye İlçesi bu genç nüfusu avantaja çevirmek zorunda. Öncelikle gençlerimizi milli ve maneviyata haiz bir gençlik haline getirerek avantaja çevireceğiz. Onu, kültürü, sanatı, sporu araç yaparak yapacağız. Bugün de burada Onikiler Mahallesindeki Ak Evler Spor Salonu açılışını yapıyoruz. Bundan sonra her gün bir spor salonunun açılışını yapacağız. Şu anda açacağımız 17 adet spor salonumuz var. Bunun sayısını 36’ya çıkartacağız. Burada yaklaşık 80 öğrencimiz eğitim alıyor. Saat 13.00 ile 22.00 arası açık olacak. Sabahları burayı bayan öğrenciler de kullanabilecekler. Dedik ya sporu araç kılıyoruz. İşte sporun dışında kalan zamanlarda ise gençlerimize değer eğitimi vereceğiz. Alacakları bu değer eğitimi ile geleceğin Eyyübiyesini inşa edecekler. Burada gördüğünüz mekanda yapılacak olan bu faaliyetlerle gençlerimizin bedenen gelişimine katkıda bulunacağız, zihin gelişimine katkıda bulunacağız ama diğer taraftan da gençlerimiz ve aileleri ile aramızda bir gönül köprüsü kuracağız. Gençlik ve Kültür merkezlerimiz“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA