Bakan Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na Tepki Açıklaması 'Kendisi Adına Ve Kendi Siyaseti Adına Çok Çok Acı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “Yaptığı açıklama kendisi adına çok acı” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Güngören’de düzenlenen Karadeniz Günleri’ne katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bakan Kaya, “Ana muhalefetin genel başkanı çok acı, talihsiz bir ifadede bulundu. ‘15 Temmuz kontrollü bir darbe girişimiydi’ dedi.

15 Temmuz’u 249 şehidimizi, 2 bin 500’e yakın gazimizi ve bütün milletimizi yürekten yaralayan bir ifadede bulundu. Ben kendisini kullandığı bu ifadeden dolayı kınıyorum. Biz o gece o cehennemi yaşarken, bu vatanın topraklarında Sayın Cumhurbaşkanımız kefenimi giydim de de yola çıktım diyerek o gece Kuşadası’ndan Atatürk Havalimanı’na milletimizin içine gelirken siz neredeydiniz? O gece Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında milli iradeye sahip çıkarken sen neredeydin. Bu millet canıyla kanıyla o gece iradesine sahip çıktı. O gece yaşadığımız o hain işgal girişimini bu şekilde nitelemesi gerçekten kendisi adına, kendi siyaseti adına çok çok acı” dedi.

“Kılıçdaroğlu neden o gece bu milletin içerisinde değildi diye sorarlar adama” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na tepkisini sürdüren Bakan Kaya, “Bir CHP’li vekil 16 Nisan’da sandıktan evet çıkarsa evetçilerin hepsini İzmir’den denize dökeceklerini söylüyor. Bunlar artık tehditte sınırı aştılar. Tehdidin de artık bir sınırı var. Bu aziz millet sanıyorum ki 16 Nisan’da bunlara en güzel cevabı sandıkta verecektir. Büyük bir demokrasi dersi vereceğiz” diye konuştu.

Bakan Kaya, konuşmasının ardından katılımcılara keşkek ikram etti.
Kaynak: İHA