Babadağ Teleferik Projesi İhalesi Yapıldı

İhaleyi, yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedeliyle yıllık cironun yüzde 12,5'ini Fethiye Güç Birliği Şirketine vermeyi taahhüt eden Kırtur Limited Şirketi kazandı.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bin 965 rakımlı Babadağ'a teleferik kurulması için Babadağ Teleferik Projesi ihalesi yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri toplantı salonunda Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından yapılan ihaleye, Kırtur Limited Şirketi ile Burkay ve Valter şirketleri ortaklığıyla iki firma katıldı.

Yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedelini Fethiye Güç Birliği şirketine vermeyi taahhüt eden iki firma, yıllık kazançlarından şirkete verilecek payın belirlenmesi için kapalı zarf usulüyle ihaleye girdi.

İhaleyi, yıllık 2 milyon 250 bin lira kiralama bedeli ile yıllık cironun yüzde 12,5’ini Fethiye Güç Birliği Şirketi'ne vermeyi taahhüt eden Kırtur Limited Şirketi kazandı.

İhalenin ardından gazetecilere açıklama yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Güç Birliği Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, 30 milyon dolarlık teleferik projesinde sona gelindiğini söyledi.

Şirketlerin projenin ihalesine girmelerinin Fethiye için gurur verici olduğunu ifade eden Arıcan, 'Ülkemizin geleceği için hep beraber güveniyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde projenin inşaatına başlayıp bitiririz. Bu projeyle hedefimiz, daha birçok projenin hayata geçmesini sağlamak. Teleferik projesi, 2017 sonu yada 2018 başında bittiğinde her beraber Babadağ’a çıkarak kutlarız.' diye konuştu.

İhaleyi kazanan Kırtur Şirket Genel Müdürü Kenan Kıran ise, inşaat, enerji ve elekto mekanik sektöründe yatırımları bulunduğunu belirtti.

Şirketin unvanında turizm ibaresinin de bulunduğunu dile getiren Kıran, 'Bu projeyle turizm sektörüne giriş yaptık. İnşallah başarılı oluruz. İhale sonunda biz de Fethiyeli olduk.' dedi.

Kıran, projenin inşaatı için ilk kazmanın hemen vurulacağını ve kısa sürede tamamlamayı düşündüklerini bildirdi.
Kaynak: AA