AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, enflasyon rakamlarının beklediklerinin çok çok üstende olduğunu belirterek “Yavaş yavaş toparlanır diye düşünüyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli;
AK Parti ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile bir takım programlara katılmak için Düzce’ye geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli düzenlenen basın toplantısında açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerinin çok üstünde olduğunu işaret ederek “Özellikle 15 Temmuz sonrası dövizde müthiş bir hareket oldu. Dövizin ekonomik aktivitelere yansımasının bir sonucu bu. Şimdi kurlar yeniden makul demeyelim ama eski seviyelerin altına düştü. O yeniden toparlanır. Biz orada endişe ettirecek olan kısmı gıdanın enflasyon üzerinde ki katkısı. Buda 0.42 düzeyinde. Yaz mevsimi geliyor oda toparlanır. Dövizle harcamaların daha doğrusu masrafların şimdi fiyatlara yansımasının bir sonucu. 16 Nisan’a çok şey addediyoruz ama eğer ekonomik aktiviteler beklediğimiz şekilde hızlanırsa ki az önce söylediğim gibi sanayiyi gezdim. Orada patronların söylediği siparişlerde iyi bir artış var. Dolayısı ile yeniden düşer ama bu rakam tabi çok yüksek. Bizim hedeflerimizin çok çok üzerinde. Yıl sonu hedefimiz yüzde 7,5’lardaydı. Özellikle bu 15 Temmuz sonrasında tümden gelen bozulduğu için kendisini toparlar diye düşünüyorum. Bir yaz geliyor gıda fiyatları düşecek. İki dövizde ki düşüş. Zaten petrol fiyatlarını görüyorsunuz yansıyor. İşte 7 kuruş, 15 kuruş, 12 kuruş. Bugün gaz fiyatlarında da otogaz fiyatlarında da bir düşü var. Yavaş yavaş toparlanır diye düşünüyorum” dedi.



“Fındıkla ilgili çalışmamız olacak”

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, fındık fiyatları ile ilgili olarak ise “Ben biliyorsunuz ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Tarım Bakanımızla hem Karadeniz’de fındık tarımı yapan illerin vekilleri bizim bölgemizde ki vekillerle bir araya geldik. Bu yılın rekoltesi belirlenmedi. Ama tüccarın elinde çok stok var. Onun bir şekilde eritilmesi lazım. Fiyat çok yukardayken almış tüccar. Rekolte fazla olunca fiyatlar düştü. Bu konuda bir çalışmamız olacak” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Dişli, ardından Bakan Faruk Özlü ile birlikte Düzce Ticaret Borsasını ziyaret etti.
Kaynak: İHA