AK Parti Ardahan İl Teşkilatı Üyeleri Köyleri Gezip 'Evet' İçin Destek İstedi

16 Nisan 2017 Pazar Günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için AK Parti Ardahan İl teşkilatı köy köy gezmeye devam ediyor.

AK Parti Ardahan İl Teşkilatı Üyeleri Köyleri Gezip 'Evet' İçin Destek İstedi
AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve beraberindeki partililer, referandum çalışmaları kapsamında köy köy dolaşıp ’Evet’ için destek istedi.

AK Parti Ardahan il Başkanı Baydar başkanlığındaki partililer, Çamlıçatak ve civardaki köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Baydar, ’’Teşkilat olarak halk oylaması için yoğun bir çalışma sergiliyoruz. Köy köy dolaşıp vatandaşlarımızı rahatsız etmeden, doğru kanaldan onları bilgilendirerek 18 maddenin içeriğinde neler olduğunu anlatıyoruz. Bizler sıkılmadık el bırakmamaya özen gösteriyoruz. Kafalarına takılan soruları birebir bizlere soruyorlar. Muhalefetin anlattıklarının yalan olduğunu anlıyorlar ve kararlarını devletin geleceği yönünde alarak, çekinmeden Evet vereceklerini ifade ediyorlar. Zira bu bir parti, ya da kişi meselesi değil, ülkemizin daha hızlı adımlar atmasının önünü açacak bir oylama olacak. Bizler 15 Nisan akşamına kadar yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Allah’ın izni ile 16 Nisan akşamı sandıklardan güçlü bir EVET çıkacaktır. Çünkü halkımız artık gerçekleri gördü. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları, koalisyonlarla ülkeyi hep geriye götüren sistemleri gördü. Bu oylama milletin oylaması olacak ve sandıklardan EVET çıkacak.’’ diye konuştu.

Referandumda neden ’Evet’ istediklerini de anlatan Baydar, ’’Cumhurbaşkanının adaylık ve seçim şartları tanımlanıyor. ‘Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir’ hükmü kalkıyor. Cumhurbaşkanı siyasi pati üyesi olabiliyor. Cumhurbaşkanlığı süreci süresi 2 dönemle, yani en fazla 10 yılla sınırlandırılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partiler için aday gösterme şartları genişletilip kolaylaştırılıyor. Vatandaşlar da (100 bin imza ile) Cumhurbaşkanı adayı gösterebiliyor. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkileri birleştiriliyor. Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Cumhurbaşkanı, yardımcılarını ve bakanları atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Üst düzey kamu yöneticilerini atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarma hakkı kazanıyor.’’

Yeni anayasa ile askeri yargının tamamen kaldırılacağını söyleyen Baydar, ’’Askeri yargı tümüyle kaldırılıyor. Sadece disiplin mahkemelerine izin veriliyor. Yargıda birlik geliyor, asker ve sivil ayrımı ortadan kalkıyor. HSYK’nın yapısı ve seçim yöntemi değişiyor, adı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) oluyor. HSK’nın 4 üyesi Cumhurbaşkanı, 7 üyesi de TBMM tarafından nitelikli çoğunlukla seçiliyor. Yargı kurumu üyeleri arasında seçime dönük rekabet ve gruplaşma son buluyor, milletvekillerinin iradesi öncelik kazanıyor. Yeni düzenlemeyle FETÖ tipi yapılanmaların HSK’ya etki etme imkanı ortadan kaldırılıyor.’’ Şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA