Adana'da Terör Operasyonu Açıklaması 8 Gözaltı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yapılan terör operasyonunda Kobani olayları sırasında polise molotof bombası, taş ve el yapımı bomba attığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Adana'da Terör Operasyonu Açıklaması 8 Gözaltı
Adana Emniyet Müdürlüğü Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri özel harekat ve terörle mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle şafak vakti bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon başlattı. Polis, operasyonda Suriye’nin Kobani kentindeki olaylar sırasında hayatını kaybeden terörist Kasım Özalp’ın Ceyhan ilçesine defnedilmesi ve Kobani olaylarını protesto sırasında polise molotof ve el yapımı bomba ile taş atarak saldıran şahısları yakalamak için 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan baskında Orhan C., Mehmet Ş., Selman Ç., Sadullah D., Abdullah Ö. ve Hasan D. gözaltına alındı. Bu olayla ilgili ise 1 kişi ise aranıyor.

Operasyonda polis ayrıca sosyal medya üzerinde terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen Ahmet B. ve Ömer B.’yi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Mehmet Ş.’nin yapılan incelemesinde 2011 yılında Ceyhan’da meydana gelen korsan gösteri sırasında olaya karıştığı ve terör örgütüne üyelik suçundan Adana Ağır Ceza Mahkemesince 3 yıl 1 Ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

İkametlerde yapılan aramada şüphelilere ait cep telefonlarına, 1 harddisk ve 1 ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirildi. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Kaynak: İHA