45. Trablus Uluslararası Ticaret Fuarı Açıldı

Libya'nın başkenti Trablus'ta, '45. Uluslararası Ticaret Fuarı' açıldı.

Her yıl nisan ayında düzenlenen fuarın açılışına, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı bazı bakanlar, belediye başkanları ve şirketlerden temsilciler katıldı.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmed Aydın Doğan'ın da iştirak ettiği açılışta, aralarında makineler ve elektrikli aletlerin de olduğu çeşitli ürünlerin tanıtımını yapmak amacıyla 650 katılımcı hazır bulundu.

Açılışta konuşan Fuarlar Genel Komitesi Başkanı Salahaddin Hamza, fuarların ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması imkanı sunduğuna dikkati çekerek, bu nedenle fuarların ülkeler ve halklar nezdinde ekonomik açıdan önemli bir yere sahip olduğunu, ticaret ve sanayi sektörlerinin canlanmasına katkı sağladığını kaydetti.

Fuarın 12 Nisan'a kadar açık kalacağı bilgisini veren Hamza, bu süre içerisinde mal ve ürünlerin tanıtımının yanısıra kültürel ve ekonomik faaliyetlere yer verileceğini de söyledi.

Salahaddin Hamza, 'Söz konusu etkinliğin ülkenin ekonomik performansını arttırmasını, istihdam olanakları yaratmasını ve gelecek için iyi bir ekonomik atmosfer oluşturmasını ümit ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA