2. Hürpedal Bisiklet Festivali

Muğla’nın Ortaca ilçesinde düzenlenecek olan 2. Hürpedal Bisiklet Festivali hazırlıkları sürüyor.

Ortaca Belediyesi Kent Konseyi ve Hürpedal Bisiklet Topluluğu tarafından 12-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek festival kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek farklı yaş aralıklarından bisiklet tutkunları Ortaca’da buluşacak.

Festivalde üç gün boyunca Ortaca, Dalyan, Sulungur Gölü, İztuzu Plajı ve Sarıgerme etabında pedal çevirecek olan bisiklet tutkunları, geceleri çadırlı kamp kurarak geçirecek.

Hürpedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Sevgi Kirak, yaptığı açıklamada, geçen yıl birincisi düzenlenen festivalin bu yıl sezon başı ve sezon sonunda olmak üzere iki kez yapılmasının planlandığını söyledi.

Sezon başında 12-14 Mayıs tarihinde yapılacak festivalin sezon sonu olarak 19-22 Ekim'de üçüncüsünü gerçekleştireceklerini belirten Kirak, 'Kayıtlar devam ediyor ve 20 Nisan'da son bulacak. Bunun yanı sıra ağustos ayında sadece kadınların katılabileceği etkinlik düzenleyeceğiz. Bununla ilgili programı da önümüzdeki günlerde netleştireceğiz.' dedi.

Festivalin amacının sadece bisiklet sürerek bir noktadan bir noktaya ulaşmak olmadığını kaydeden Kirak, katılımcıların hem bölgeyi gezme fırsatı bulacaklarını hem de kendileri için hazırlanan etkinliklere katılacaklarını ifade etti.

Bisiklet tutkunlarının ilk gün 92 kilometrelik parkurda, ikinci gün 55 kilometrelik parkurda ve son gün ise 30 kilometrelik parkurda doğal ve tarihi güzellikler arasında pedal basacağını dile getiren Kirak, 'Bisikletle yapacağımız turların haricinde isteyen kamp alanında, isteyen otellerde konaklayacak.' ifadesinde bulundu.

Kirak, yapılan etkinliklerle her geçen gün bisiklete binen kişi sayısında artış olduğunu, bunun da kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Otopark yaparak trafik sorunlarının çözülemeyeceğini aktaran Kirak, şöyle konuştu:

'İnsanlarımızın Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz gibi bir bölgede bisiklete binmenin keyfini ve rahatlığını yaşamalarını istiyoruz. Amacımız, 7'den 70'e bisiklet tutkusu yaratmak. Bisiklet yollarının yapılıyor olması, Ortaca Belediyesine sunduğumuz ve Belediye Başkanımızın olumlu yaklaştığı bisiklet istasyonu projesiyle bisiklet kullanımının artması, yaşadığımız alanların rahatlamasını sağlayacak.'

Kaynak: AA