Denizli Cerrahi Hastanesinde Bir Hafta İçinde İki Whipple Operasyonu

Özel Denizli Cerrahi Hastanesine bir hafta içerisinde gelen iki hastaya Whipple yöntemiyle operasyon yapılarak başarıya imza atıldı.

Denizli Cerrahi Hastanesinde Bir Hafta İçinde İki Whipple Operasyonu
Denizli’de, şiddetli sarılık ve karın ağrısı hastalığı bulunan Gülsüm Mayuk ve safra kesesinde taş olması nedeniyle safra kesesi ameliyat olan Mehmet Duran, Cerrahi Hastanesinde Whipple yöntemiyle yapılan operasyonla sağlıklarına kavuştu.

Daha önce çeşitli hastanelere başvuran ve bir sonuç alamayan 64 yaşındaki Gülsüm Mayuk, safra yoluna yerleşmiş yaklaşık 2 santimetrelik tümör nedeniyle şiddetli sarılık ve karın ağrısı üzerine Op. Dr. Nazmi Yaşar Sayım’a başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Mayuk’un ana safra kanalının 12 parmak bağırsağında safra akışını bozan bir tümör olduğu tespit edildi. Op. Dr. Sayım, pankreas başı, 12 parmak bağırsağı ve safra yollarında bulunan tümörler için uygulanan Whipple yöntemiyle Mayuk’u, yaklaşık 8 saatlik operasyonla tümörlerinden kurtardı. Mayuk, sağlık durumunun iyileşmesinin ardından taburcu edildi.

Başka hastanelere başvuran ve safra kesesinde taş olduğu belirlenen ve safra kesesi ameliyatı olan Mehmet Duran ise, şiddetli ağrıları nedeniyle yaklaşık 30 kilo kaybetti.

Cerrahi Hastanesinde Op. Dr. Nazmi Yaşar Sayım’a başvuran Duran’a yapılan laboratuvar ve görüntüleme tetkiklerinde pankreas başında 18 milimetrelik bir tümör olduğu ortaya çıktı. Sarılığı bulunan Duran 3 gün yapılan sağlık kontrollerinin ardından ameliyata alındı. Duran’ın vücudunda bulunan tümör, yaklaşık 7 buçuk saatlik operasyonun ardından alındı. Duran, ameliyattan bir hafta sonra taburcu edildi.

"Donanımlı bir merkeze ve deneyimli bir ekibe sahibiz"

Operasyonların ardından konuşan Doktor Sayım, "Ameliyatı yapılan bölge tümörleri oldukça şiddetli ve agresif seyreden tümörlerdir. Bu tümörler, sinsi bir şekilde seyreden, aniden ortaya çıkan ve tanı konulduktan sonra yüzde 80’ine herhangi bir müdahalenin yapılamayacağı aşamada olmaktadırlar. Bu tümörlerin tedavisi için oldukça deneyimli bir ekibe ve donanımlı bir hastaneye ihtiyaç vardır. Biz de bu tür onkolojik operasyonları sıkılıkla ve başarı ile yaptığımız donanımlı bir merkeze ve deneyimli bir ekibe sahibiz. Bu başarılı girişimleri hastanemizde yapmamız için her türlü imkanı sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Op. Dr. Murat Çelik’e ve bu operasyona katkı sağlayan bütün ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyatın gerçekleştirilmesinden dolayı ekibe teşekkür eden Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çelik, başarılı işlerin hastanelerinde yapılmasına öncelik vereceklerini, başarılı işlerin yapılmasının gurur verici bir şey olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA